Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Laurentiu

Ceva de pomina!!!!!!!!!-Help!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Am facut un SE cu EL 84, traf de iesire de la Rossini, traf alimentare toroidal.Ampliful este atacat de ECC 83. Daca bag semnal in EL direct din o sursa de la CD totul este ok. Se aude bine, ma rog la nivelul schemei.Daca cuplez ECC 83 la EL, DECI PREAMPLIFUL LA AMPLIF, INCEPE SA OSCILEZE CA DRACU, SE AUDE IN TOT blocul iar daca masor in alterantiv punctul dintre masa si o iesire de la Traf aparatul imi indica o tensiune de 625 volti. De unde oameni buni? Cu ce ma gresit?Laurentiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-am facut SE cu EL, dar cred ca trebuie umblat la reactia negativa. Cu ce aparat ai masurat 625V?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceea ce-ti da tie acolo e probabil la 50Hz cat poate aparatul tau de masura. In secundarul trafo. de iesire mai mult de 17V c.a. n-ai sa ai niciodata - desi si asta valoare este aberanta pentru un trafo. de iesire SE pentru EL84.

 

Nu prea inteleg eu bine: tu cuplezi un preamplificator cu ECC83 separat, la amplificatorul care contine un ECC83 si un EL84 ? O intrebare curioasa: pentru ce utilizezi un preamplificator in fata amplificatorului ?

 

Da mai pe larg datele problemei, eventual si schema pe care ai ales-o si-i dam de cap pana la urma !

 

yo9hrb, daca a facut schema mea de la ARITMA atunci amplificatorul nu merge brici fara reactie negativa, daca e vorba despre alta schema atunci ar trebui s-o vedem. Dar autooscilatie (reactie pozitiva) ma indoiesc sa fie in montajul lui - sau cine stie cum a lucrat ... ?

 

Numai bine,

ALEKS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am incercat schema Aritma. Un ECC 83 si un El. Am un grafic Berhringer si vreau sa--l folosesc inaintea amplificatoruuli.De aceea am folosit Ecc separat de El (gen preamplif+amplif). Aparatul pe care l-am folosit est unul electronic si sincer sa fiou chiar scoate 625 alternativ. M-a curetat si chiar a scos scantei!!!!Pe bune!!!!Intre masa si iesirea de la trafLaurentiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Calitativ schema asta da clasa multor lucruri de firma fiindca din replica ta "se aude bine la nivelul schemei" se intelege ca ar fi un soi de rebut. Intr-adevar este un rebut daca nu ai reusit s-o executi corect, sau poate e un detaliu minor, cine stie.Pune trafo. de iesire corect (e posibil sa fi pus secundarul in loc de primar) si apoi pune aici si schema desenata de tine cu tot cu modificari, masuratori de tensiuni referentiate fata de masa (anozi, catozi, grile) si apoi ne dam cu parerea.Numai bine,ALEKS

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu am facut aritma si chiar se aude ff bine :supz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ori nu e bun traful de iesire, ori e pus "invers" secundarul in locul primarului... :goodman: Iar schema Aritma e excelenta, trebuie sa se auda superb...pe boxe bune.Cu doua boxe Tehnoton, avand un singur difuzor de banda larga, 10VA, de la radioreceptorul"Bucur", se aude stupefiant de bine in comparatie de cum se aude respectivul radio, pt. care au fost concepute boxele cu pricina...deh, EL 84 e una, 2N3055 in clasa AB e alta...iarna nu-i ca vara...difuzoare proaste, in care am dat cu un amp cu TDA2030(jeg!), suna pe tuburi de parca ar fi difuzoare de sute de $ :supz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totul a plecat de la modul in care am pozitionat piesele.Doar oscilatii.Am rezilvat intre timp. Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.