Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Debitare tabla zincata plata de 4mm

Ionut Remus

Recommended Posts

Buna ziua!
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar chiar nu am idee unde as putea.

Am nevoie de ceva tabla plata care e musai sa aiba in compozitie fier. Am gasit la De... Ler... Pra.... Tabla de 0,4 mm zincata care este numai buna pentru ce am eu nevoie, singura nea problema este ca am nevoie de diverse dimensiuni si nimeni nu debiteza tabla.

Ca sa dau mai multe detalii ce am nevoie este ca am nevoiepentru a confectiona un fel de aviziere oeste care se vor prinde cu magnet diverse coli de hartie, deci automat nu trevuie sa fie indoita aiurea si nici zgura sa nu ramaba avand in vedere ca este si intr-o gradinita. Tabla nu se va vedea chiar si daca rugineste/ oxideaza, deoarece ea va fi acoperita de autocolant tiparit si infoliat...desig va fi prinsa in diblu in perete.

Eu vreau acum o idee cum as putea face debitarea sa am rezultatul dorit sau aproape de cel dorit? M-am gandit la flex dar neavand experienta in manuirea lui imi este frica sa pun mana sa fac asta, mai ales la tabla de 4mm care poate flamba destul de tare si sa nu cumva sa rupa panza in timpul functionarii.
Am cautat lume care sa faca asa ceva, pe ceva cnc, dar nimeni nu se baga pentru 8 buc...sa nu mai spun ca e si relativ urgenta treaba...
Mai am ceva panze acasa care le adaptez la bormasina cu care dau gauri in PCB-uri, si tai PCB-ul la dimensiunea necesara mie, oare risc sa se intample ca si cum as taia cu flexul daca incerc?
Nu vreau sa fac nimic pana nu imi da careva , o idee in care sa nu imi pun in pericol sanatatea.

Va multumesc!

P.S scule nu am la indemana decat ce folosesc penteu electronica si electrica...cam minimul necesar!

Edited by Ionut Remus
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ionut Remus

4

• yo9hrb

1

• Spitfire

1

• almarghi

1

Tabla de 4? Avizierele alea sunt blindate?

Nu-i mai usor sa iei niste tabla de 0,4 (de-aia de pus pe casa) si sa o prinzi pe un PAL, ceva? Tabla de 0,4 se taie cu foarfeca de tabla.

Ioi....am scris de pe telefon, si nu am verificat! Tabla este de 0,4mm.... Scuze de inconvenienta! Am modificat acum si rog un moderator sa modifice si in titlu!

Edited by Ionut Remus

Presupun ca foile alea de hartie nu sunt niste confetti, macar un A5 tot sunt, ar fi mai usor sa puneti niste magneti organici( de genul alora de frigider)unde doriti sa afisati, decat sa va complicati cu planeitatea unei foi de un metru patrat...prinderea hartiei o realizati tot cu magneti de tipul alora.

http://magnetiputernici.ro/produse-magnetice/benzi-folii-magnetice?gclid=CMr4z56NxdMCFRO3Gwodo9gBJA

http://www.euromagnet.ro/magnet-flexibil-folie-magnetica-cu-adeziv-autocolant-subtire

http://hartie-foto.amddigitalgrup.ro/cumpara/folie-magnetica-adeziva-0-3mm-0-62-x-30-m-7726561?gclid=CKC8mMKNxdMCFYVAGwodKnkAfQ

Au fost achizitionati magneti rotunzi de neodimiu, care sunt chiar puternici, mult mai puternici decat cei de frigider (confectionam asa ceva si stiu ce spuneti). Practic era totul planificat pe astazi , autocolantele tiparite, practic tot aveam, inafara de tabla...pana cand sa cumpar tabla (nu eu fac montajul) si "m-am impiedicat" la debitarea ei si nu am mai achizitionat INCA!

Folie magnetica am pe stoc pe latime de 62 cm si lungime pana la 25 de metri (acum nu am gresit la masuratori) dar problema este ca nu tine o foaie A4 deloc si daca e A5 la prima "fuga" pe langa avizier atunci cade si asta, am facut test, deci nu e o solutie viabila, mai ales candsunt copii si parinti care trag de hartiile respective. (reusesc sa dezlipieasca autocolantul de pe perete....care e lipit destul de bine de sare cu tot cu var).

Exact cum am spus mai sus, astae solutia cea mai ok doarca nu ma asteptam sa nu pot debita o amarata coala de tabla....ca daca stiam de la bun inceput, lasam sa fie de 200 x 100 cm avizierul (unul din ele) si gata!

Edited by Ionut Remus

Pui tabla pe o scândură. Deasupra pui un cornier sau platbanda și o fixezi cu clești autoblocare sau vezi tu. Și apoi mergi frumos cu flexul lipit de cornier și ai rezolvat problema. Așa merge și la tabla de 3.

Te duci frumos la aia care fac burlane/cutiute postale/cutii de lumanari pentru cimitir, cu dimensiunile exacte, si iti taie ei imediat. Eu asa am facut si nu a fost deloc scump. Mi-au facut si margine frumoasa de-aia rotunda cu sarma pe interior.

Sau cei care au un abkant pentru elementele de inchidere la tablele ondulate pentru acoperis. Acela are si role de debitare,sau cum a spus colegul,la orice atelier de tinichigerie. Nici nu mai cumperi tabla din alta parte,o iei de acolo taiata la cat vrei.

Sa nu existe la "vedere" meseriasi sau ateliere prin Cluj?!

Greu de crezut!

Daca nu va descurcati sa gasiti atunci cumparati o foarfeca de mana (cca.50 lei) pt. taiat drept si o puteti taia dumneavoastra!

Multumesc tuturor de indicatii. Da sincer nu ma pricep sa caut ca nu mi-a trebuit pana acum.

Am luat o foarfeca de tabla si mi-am facut treaba desi sincer nu-mi place cum a iesit totusi , dupa acoperirea cu autocolant, arata destul de bine ,tot nu cum am vrut dar as putea spune ca acceptabil.

Inca o data multumesc tuturor participantilor.

Edited by Ionut Remus