VEF Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Hristos a inviat ! Am o nelamurire daca licenta pentru Windows XP a expirat sau si-au retras-o aia de la Windows inseamna ca se poate folosi fara licenta ma gandesc ca daca si-au retras-o inseamna ca nu-i mai intereseaza si poate s-o ia cine vrea pana la urma cred ca nici nu se mai gasesc de cumparat nu ? Link to comment
Guest Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 De cumparat nu se mai gasesc de mult timp. Inseamna ca nu mai fac suport, update-uti si toate cele. Au trecut 20 de ani cred, sau cat e pentru softuri o perioada. Poti sa il consideri free. Eu inca il folosesc. Link to comment
Spitfire Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Nu exista asa ceva, cel putin nu la Microsoft. Chiar si DOS 1.0 e sub licenta, nici macar Windows 3.11 nu e "free". Link to comment
dany_cta Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Sa nu facem confuzie intre drepturi de autor/licenta si suportul tehnic. Doar suportul tehnic a fost oprit. Link to comment
marius75 Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Parca merge mai bine de cand nu mai asigura suportul tehnic. Am vazut un film fullHD pe Youtube, fara nici un blocaj/intrerupere. Inainte se mai bloca si pe rezolutii mai mici. Posibil ca si virusii sa se fi rarit pentru acest SO....hackerii cauta noutati, de la Win 10 in sus Link to comment
dorofteius Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Merge xp de duduie. Nu a mai fost windows asa ok de la win98 incoace Nu trebuie licenta. Au spus clar ca este free. Daca nu esti firma .... Link to comment
Spitfire Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Au spus ca e free, ziaristii de la ziarul "Libertatea"? Link to comment
marius75 Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Pentru Europa de est si Africa neagra a fost mereu free. Vorbesc de segmentul "home user", fara prea multe copii ale SO la indemana (pentru vanzare). Avem acest privilegiu, pentru ca suntem saraci. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. 1 Link to comment
blazeu Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Dupa litera legii, nu. Ca nu se agita (deocamdata) nimeni pe acest subiect, e alta poveste. Imi amintesc ca de dinainte de 2000 srl-urile se agitau ca vine BSA-ul sa le intrebe de licentele la softuri.... Pe aceeasi "linie" sunt si comunicarile p2p tip dc++ si torentele; sharing-ul in general, pen'ca pe acolo "trec" filme, carti si piese muzicale, care in multe cazuri sunt inregistrate ca proprietate "intelectuala" (copyright?). Discutam cu un fost coleg de scoala, ca o carte pe hartie e mai "flexibila", in sensul ca pot sa o imprumut la oricati prieteni, in timp ce o carte "electronica" (care costa cam tot atata, ba poate chiar mai scump, ca e si investitia in aparatura - computer - pentru accesat), e mult mai restrictionata, ea descarcandu-se pe masura ce o citesc, fara a avea posibilitatea de a face print sau copy. Cruda realitate e ca in zonele "gri" (cum cam suntem si noi!), "law enforcement"-ul nu-si "bate capul" (inca!) cu urmarirea incalcarii copyright-ului, dar nu se stie cat va mai persista aceasta stuatie..... Link to comment
Spitfire Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Luand insa in considerare ca noile PC-uri, echipate cu procesoare noi, pe socket-uri mai noi decat LGA775(la Intel) si incepand cu AM4 (la AMD), nu mai suporta sub nici o formainstalarea de Windows XP, interesul pentru XP va scadea in vreo 5 ani la zero. Ar putea sa-l dea si moka Microsoft-ul, ca nu va mai interesa pe nimeni. Nemaivorbind de cei care trec pe Linux...oricum, nici Win 7 sau Win 8.1 nu mai merg instalate pe PC-uri cu noile procesoare Kaby Lake, producatorii de hardware au fost bine periati de Microsoft, care doreste sa vanda licente de Windows 10 masiv. Link to comment
Recommended Posts