Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Kostas1

Ajutor radio Sony ICF-SW35

Recommended Posts

Buna ziua!

 

Desi ce va cer poate parea simplu, mie mi se pare complicat.

Am un aparat de radio Sony destul de sofisticat, model ICF-SW35. La circuitul integrat pe care il are este un pin NECONECTAT care este indicator FM stereo (este vorba de pinul 4 de la circuitul CXA1238S). As vrea sa ii pun un LED care sa indice FM Stereo, numai ca aparatul are un buton pornit/oprit care NU ESTE un simplu buton care are doar misiunea de a conecta borna (+) la restul componentelor, el da o comanda digitala. Butonul de pornire da de fapt anumite comenzi, este destul de complicat, m-am pierdut in schema. Eu stiu ce am de facut: conectez pinul 7(+Vcc) la pinul 4 (FM ST) printr-un LED inseriat cu o rezistenta de 2,2 kohmi. Deci repet, stiu cum sa fac, este foarte simplu. Ce nu stiu este daca din cauza acestui consum de curent suplimentar al LED-ului care apare in circuit, nu cumva se poate arde pe undeva ceva. Ma gandesc ca odata date comenzile in momentul pornirii aparatului sau in timpul functionarii, din cauza LED-ului sa nu creasca curenti pe undeva in circuit, care sa duca la defectarea aparatului. Pinul 7 (Vcc) este alimentat prin tranzistorul Q27, care la randul lui primeste tensiune de la un convertor DC-DC, care la randul lui este alimentat de la un circuit regulator de tensiune, deci...ma depaseste problema!

As vrea sa ma lamureasca cineva si pe mine, nu as vrea sa stric acest aparat, mai bine il lasa asa daca e vreo problema.

Va multumesc!

post-188860-0-45789900-1493286991_thumb.png

post-188860-0-74615500-1493286995_thumb.jpg

post-188860-0-89028500-1493287000_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines