dany_cta Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Am un cantar Tefal BM8022. A fost cumparat de nou, si de nou cam facea probleme cu butoanele (nu sunt butoane reale, sunt senzitive), trebuia sa insist pe fiecare buton ca sa functioneze, dar am ignorat problema atata timp cat si-a facut treaba. Acum nu mai merg deloc. Am curatat suprafata cu wd40 si nici o modificare. A doua problema este ca nu mai indica corect. I-am scos bateriile, i-am bagat altele de cateva ori, dar indica cam cu 4-5kg mai mult. M-am cantarit in oras, am venit acasa si am vazut cam care este diferenta deci la cantariri am tinut mereu cont de diferenta respectiva. Se poate calibra cumva din interior sau pur si simplu a luat-o razna si asta este ? Legat de butoane, se poate face ceva ? sa incerc sa il repar ? https://www.price.ro/specificatii_tefal_cantar_bodysignal_bm_8022_106798.htm Link to comment
validae Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Nu putem ști dacă se poate corecta eroarea decât după ce-l desfaci și vezi ce are pe circuit.Dacă are vreun semireglabil, poate se mai reglează, dar e puțin probabil. Cel mai probabil au corecția făcută prin soft. Eroarea provine din deformarea unuia din cei patru senzori tensometrici.Asta e cauzată de așezarea incorectă a cântarului pe o suprafață care nu a permis celor patru senzori să distribuie egal sarcina....... Link to comment
dany_cta Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 (edited) L-am zgandarit un pic si am vazut ca picioarele se misca, nu sunt fixe, au un fel de capacele care se misca si in lateral si parca nu se miscau destul de cursiv. L-am curatat bine cu jet de wd40 sub capacele si frecat pana se miscau toate cursiv si a fost aruncata toata posibila mizerie de acolo si totodata am observat ca isi face singur calibrarea dupa ce ii pun bateriile. Trebuie doar lasat jos in pace o perioada. Acum indica perfect, deci problema asta rezolvata. Legat de butoane nu stiu ce sa ii fac, nu se vad fire/trasee prin sticla. Presupun ca il folosesc in continuare ca cantar simplu si atat. Edited May 2, 2017 by dany_cta Link to comment
dany_cta Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 Nu am probleme cu "butoanele" pentru picioare, ci cu alea mici pentru deget, apas degeaba pe ele. Am incercat si putin umed pe deget, si uscat, am si spalat bine cu wd40 totul pe acolo, am incercat sa ating prin vecinatati sau sa ating pe suprafata mai mare, mai tare, mai usor, pur si simplu nu merg butoanele. De nou mergea cam ciudat, ma chinuiam putin pana reuseam sa apas. Link to comment
blazeu Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Am verificat din nou. La cantarul meu e altfel. Scuze pentru deranj. Link to comment
Recommended Posts