Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator flyback hr7344

Recommended Posts

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FLORIN IORDACHE

1

• Florinel TV

1

buna ziua am si eu transformator flyback HR7334 pe el scrie mai exact FCM-20A016 dar am inteles ca e din face parte din HR7334

am gasit si schema http://www.electronic-spare-parts.com/pics/h/hr7344.gif

si vreau sa fac cu driver de cfl dar nustiu exact care e intrarea de la bobina primara,

multumesc.

Mie unul dupa acest model :FCM 20 A 016 imi da ca este echivalent cu HR 7443 - FBT 7443.

Dar acum nu stiu sigur,sigur care e adevarul adevarat...Pentru siguranta mai asteptati si alte raspunsuri de la alti userii .

HR7443-a3aae2f931c41aa1319f155b96c7f548.

Guest girtan

multumesc mult de raspuns florin , cred ca ai dreptate .

Si la schema de mai sus care e intrarea de la bobina prima ? pinul 9 e plus? si 10 e minus ?

FCM20A016 = HR7443 Deci pinul 9 este alimentarea prin pin 9 se alimenteaza trece prin bobina primara in pinul 10 este iesirea ce duce la mosfet in cazul tau

Guest girtan

mers mult de raspuns florin , eu vream sa incerc direct cu circuit de bec incandescent sau cum ii zice , am vazut cateva video pe youtube ,

eu vream sa incerc un experiment ce l-am vazut pe youtube

, de la minutul 1:35 foloseste un tranformator pentru a face static.

daca imi puteti spune si mie cum a facut el in video , din ce vad a dat o tura pe miezul de ferita si il baga la o sursa de pc nu?