Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
74dorian

TOSHIBA DVD/VCR Model D-VR40-S-TE

Recommended Posts

Salutare. Are cineva schema acestui aparat? Multumesc.

Eu va spun de pe acum ca sunt cam putinele sanse sa gasiti asa ceva,dar totusi poate,poate aveti dvs vreun noroc ca sa gasiti .

Dar totusi ce defect are acest aparat ??? Ca poate va putem ajuta si fara scheme,dar numai daca o fi vreo problema mai simpla la el...

Link to comment
Share on other sites

DVD functioneaza OK, pe caseta video este problema. Practic nu vrea sa ia caseta, in momentul cand aceasta este introdusa ar trebui sa o traga in interior si apoi celelalte functii.Totul pleaca de la ledul de infrarosu care se afla in partea dreapta cum privesti de sus partea mecanica. La inceput am crezut ca este ceva deslipit pentru ca la o torsionare a suportului ledului caseta intra si chiar puteam sa dau play, dar lucrurile s-au complicat in sensul ca nu mai vrea la torsiune ci mai nou la simpla prezenta a mainii la aproximativ 1 cm de placuta ledului. Am refacut zeci de lipitur pe placa de baza iclusiv la terminalele ledului, pe led in momentul cand aprind video se afla 0.18V care in momentul cand apropii mana tensiunea urca la 2.2, 2.7V suficienta pentru a-l aprinde zic eu.Practic caseta in acel moment este trasa in interior dar in secunda urmatoare este data afara. Cred ca nu se mentine o tensiune pe undeva pe senzori pentru a putea sa ia urmatoarele comenzi.Practic cred ca in momentul cand aceasta tensiune pe led este normala video merge ,problema este ca nu se mentine. Eu cred ca pe led ar trebui sa fie constanta aceasta tensiune si nu fluctuanta. Este o ciudatenie faptul ca la apropierea mainii de suportul acestuia in momentul cand imping caseta si se obtureaza orificiul caseta este trasa dar doar pentru o secunda.De aceea as dori o schema ca sa vad ce tensiuni trebuie sa fie pe anumite contacte (inclusiv leduri) pentru a vedea ce este intrerupt sau unde nu ajung anumite tensiuni.Ce am masurat pana acum par OK dar nu stiu ce trebuie sa fie pe procesor.Mentionez ca este foarte greu de urmarit un traseu pentru ca sunt multe, subtiri si dese. Multumesc..

Link to comment
Share on other sites

Ca sa nu-ti dau vreun sfat gresit si sa strici ceva , o sa fac eu niste probe pe al meu (JVC HR-D667MS).Din aduceri aminte ,parca obturam emitatorul IR din mijloc (dintre role) , cel care intra in "gaura" din caseta.Urmaream daca liftul coboara , extractoarele , comenzi etc.Sa vad cand am timp sa-l desfac.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines