74dorian Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Salutare. Are cineva schema acestui aparat? Multumesc. Link to comment
FLORIN IORDACHE Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Salutare. Are cineva schema acestui aparat? Multumesc. Eu va spun de pe acum ca sunt cam putinele sanse sa gasiti asa ceva,dar totusi poate,poate aveti dvs vreun noroc ca sa gasiti . Dar totusi ce defect are acest aparat ??? Ca poate va putem ajuta si fara scheme,dar numai daca o fi vreo problema mai simpla la el... Link to comment
74dorian Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 DVD functioneaza OK, pe caseta video este problema. Practic nu vrea sa ia caseta, in momentul cand aceasta este introdusa ar trebui sa o traga in interior si apoi celelalte functii.Totul pleaca de la ledul de infrarosu care se afla in partea dreapta cum privesti de sus partea mecanica. La inceput am crezut ca este ceva deslipit pentru ca la o torsionare a suportului ledului caseta intra si chiar puteam sa dau play, dar lucrurile s-au complicat in sensul ca nu mai vrea la torsiune ci mai nou la simpla prezenta a mainii la aproximativ 1 cm de placuta ledului. Am refacut zeci de lipitur pe placa de baza iclusiv la terminalele ledului, pe led in momentul cand aprind video se afla 0.18V care in momentul cand apropii mana tensiunea urca la 2.2, 2.7V suficienta pentru a-l aprinde zic eu.Practic caseta in acel moment este trasa in interior dar in secunda urmatoare este data afara. Cred ca nu se mentine o tensiune pe undeva pe senzori pentru a putea sa ia urmatoarele comenzi.Practic cred ca in momentul cand aceasta tensiune pe led este normala video merge ,problema este ca nu se mentine. Eu cred ca pe led ar trebui sa fie constanta aceasta tensiune si nu fluctuanta. Este o ciudatenie faptul ca la apropierea mainii de suportul acestuia in momentul cand imping caseta si se obtureaza orificiul caseta este trasa dar doar pentru o secunda.De aceea as dori o schema ca sa vad ce tensiuni trebuie sa fie pe anumite contacte (inclusiv leduri) pentru a vedea ce este intrerupt sau unde nu ajung anumite tensiuni.Ce am masurat pana acum par OK dar nu stiu ce trebuie sa fie pe procesor.Mentionez ca este foarte greu de urmarit un traseu pentru ca sunt multe, subtiri si dese. Multumesc.. Link to comment
surubarila Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Sanatate permanenta ! Pune niste poze din diferite unghiuri cu mecanica si senzorii IR / microcontactele. Link to comment
74dorian Posted April 23, 2017 Author Share Posted April 23, 2017 Atasez poze cu mecanica si senzorii IR. http://imgur.com/a/cnHnG Link to comment
SASSU Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 (edited) Puneti mecanizmul la punct daca e dereglt si curatati contacti care trimit informatii catre procesor despre mecanism. Edited April 23, 2017 by SASSU Link to comment
surubarila Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Ca sa nu-ti dau vreun sfat gresit si sa strici ceva , o sa fac eu niste probe pe al meu (JVC HR-D667MS).Din aduceri aminte ,parca obturam emitatorul IR din mijloc (dintre role) , cel care intra in "gaura" din caseta.Urmaream daca liftul coboara , extractoarele , comenzi etc.Sa vad cand am timp sa-l desfac. Link to comment
SASSU Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 (edited) Nu prea cred sa fie dus emitatorul Edited April 24, 2017 by SASSU Link to comment
surubarila Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 N-am zis ca e defect , doar pentru a simula "caseta jos" , se vad mai bine miscarile elementelor de mecanica. Link to comment
Recommended Posts