aurel70 Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Am intrat in posesia unei incinte de acest tip si are diful de joase intrerupt dar fara alte probleme, care dif ete 10 GD 30B. Ma gandesc daca merita efortul de a-l rebobina in sensul recuperarii performantelor sau mai bine sa caut ceva care pe linga diametru si prindere pe gaura sa aiba si alti parametri cat de cat apropiati.Multumesc. Link to comment
q_acdc Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) Am dat rebobinat cele de la S-30b si sunt OK..Ce am de reprosat este mana de lucru si anume:firele bobinei sunt trecute in fata conului(normal in spatele conului) si nu au lipit spideru de con.(in plus au lasat fire de cupru in spatele conului) . :Aviz amatorilor ce rebobineaza difuzoarele in Calea Vacaresti. Edited April 20, 2017 by q_acdc Link to comment
Spotter.Cv Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) Ai dat rebobinat ? Cum vine asta Pai si de ce nu te-ai intors peste ei Edited April 20, 2017 by Spotter.Cv Link to comment
gaby Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Am dat rebobinat cele de la S-30b si sunt OK..Ce am de reprosat este mana de lucru si anume:firele bobinei sunt trecute in fata conului(normal in spatele conului) si nu au lipit spideru de con.(in plus au lasat fire de cupru in spatele conului) . :Aviz amatorilor ce rebobineaza difuzoarele in Calea Vacaresti. Unde anume pe Calea Vacaresti? 1 Link to comment
marius75 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) Sa nu fie firul leonic, (sau lipitura intre firul leonic si bobina). Bobina originala am vazut arsa facuta scrum, dar nu intrerupta. Am dat si un asist la arderea uneia. Edited April 20, 2017 by marius75 Link to comment
aurel70 Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Eu nu am scos deocamdata difuzorul din boxa, ci doar am constatat ca difuzorul este mut. Am legat alt dif. la firele lui si acela merge. Firele leonice sunr in stare buna, nu sunt desprinse, insa ohmmetric are rezistenta infinit. Daca nu se observa intrerupere pe fata membranei, inseamna ca sigur bobina este dusa...Ma gandeam cit de rentabila ar fi rebobinarea lui mai ales ca nu am auzit de asa eva in cel mai apropiat oras adica Focsani. Link to comment
q_acdc Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) Ai dat rebobinat ? Cum vine asta Pai si de ce nu te-ai intors peste ei Am dat si 45 lei /buc .Am scos ramasitele si am lipit spiderul.(au fost bine centrate bobinele) Locatia cu centru de reparatii este in Bucuresti.(locatie veche din anul1987) Edited April 20, 2017 by q_acdc Link to comment
Barbu Paul Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Nu stiu cum se rebobineaza acum difuzoarele, dar pe vremea când ma ocupam nu era nevoie sa dezlipesc spider-ul, se dezlipeste doar calota din centrul difuzorului. Cu stima Barbu Paul Link to comment
q_acdc Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Cum scoti firele bobinei in spatele conului? Link to comment
Barbu Paul Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Difuzoarele care se respectau aveau capse metalice prin care se realiza trecerea de la firul de bobinaj la cel leonic, nu imi amintesc sa fi vazut difuzor la care firele de bobinaj sa vina pozate in spatele conului si sa treca prin lipitura dintre spider si membrana (acolo pot aparea probleme), am vazut difuzoare ieftine in schimb care aveau orificii prin care firul leonic patrundea in conul membranei si erau stabilizate cu adeziv. Cu stima Barbu Paul Link to comment
q_acdc Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Cand ajung acasa o sa pun poze cu difuzor rebobinat si cel de origine.(sunt in Constanta) Link to comment
aurel70 Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Sarmanul meu difuzor nu a primit nici o lovitura electrica, ci doar un soc mecanic. In momentul in care l-am scos din cutie (este prins cu 4 suruburi incastrate in materialul lemnos) am observat un mic joc al magnetului pe sasiul de aluminiu. Asadar, bobina s-a intrerupt in interior prin frecarea ei de magnet, deoarece la exterior torul arata OK si este in stare f buna(membrana, sasiu, suspensie, centrare). Link to comment
sesebe Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) Stai putin sa inteleg cine de cine se freaca? Daca este desprins magnetul mai intii trenuie reparat sistemul magnetic si apoi refacuta bobina, si nu-i chiar asa de simplu sa repari ansamblul magnetic. Edited April 20, 2017 by sesebe Link to comment
Real Minitehnicus Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) si nu-i chiar asa de simplu sa repari ansamblul magnetic. Pentru unii, doar pentru unii! În ultimă instanță nu e vorba decât de centrarea unui cilindru într-un orificiu cilindric, chiar daca acolo e un câmp magnetic puternic. Măcar atât știu să facă și românii: să fie inventivi și să improvizeze (doar unii după câte se pare) Edited April 20, 2017 by Real Minitehnicus Link to comment
sesebe Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 A venit expertul in toate. Aplaudati va rog! Link to comment
Recommended Posts