powerlight Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 (edited) Va salut dragi colegi,am un ups marca TRUST PW-4100T si as dori sa stiu care sunt intrarile la acest transformator deoarece are 3 fire ce conduc in interiorul lui. Atasez poze sa fac cat 100 de cuvinte. Multumesc anticipat. http://imgur.com/a/rgilR http://imgur.com/a/4k6wG Edited April 19, 2017 by powerlight Link to comment
flomar60 Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Firele albastru ,galben si negru....prin masurare ,identificati intre care doua dintre ele este o rezistenta ohmica mai mare..cele 2 fire astfel identificate se conecteaza la 230V.... Link to comment
powerlight Posted April 19, 2017 Author Share Posted April 19, 2017 Firele albastru ,galben si negru....prin masurare ,identificati intre care doua dintre ele este o rezistenta ohmica mai mare..cele 2 fire astfel identificate se conecteaza la 230V.... Le-am conectat,le-am alimentat si pe iesire am 7vca.N-ar trebui sa fie mai mult? negru-galben=5.6ohm negru-albastru=5.ohm galben-albastru=1.2ohm Daca as incerca si negru albastru tensiunea ar urca?sau face transformatorul ca rasnita>? Link to comment
pop_ady44 Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 (edited) Cauta dupa codul scris pe traf sus, si 100%gasesti raspuns la intrebarea . Edited April 19, 2017 by pop_ady44 Link to comment
Florian Ciobanu Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 daca ups-ul din care provine are un singur acumulator e normal sa scoata atat Link to comment
powerlight Posted April 19, 2017 Author Share Posted April 19, 2017 Cauta dupa codul scris pe traf sus, si 100%gasesti raspuns la intrebarea . Am cautat si gasesc trafo asemanatoare insa cu mai multe fire,alte coduri.Chiar nu stiu cum ati gasit dvs 100% raspuns la intrebarea mea legata de "Daca as incerca si negru albastru tensiunea ar urca?sau face transformatorul ca rasnita>?" daca ups-ul din care provine are un singur acumulator e normal sa scoata atat Ce nu inteleg este faptul ca redresat am 8.9v.Cu punte si condensator de 56v si 6800uF. Link to comment
Guest Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Incearca cu o rezistenta de 50-100 ohm/ 10W in serie cu primarul in cele 2 variante: cu inf de 6 si apoi cu cea de 5 ohm. Pe rezistenta ai montat un voltmetru. Compari/ pui aici cele 2 indicatii. Nu se intampla nimic cat faci masuratoarea. Link to comment
Marian Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Din pdf vad ca bateria e de 12V la acel ups, deci sigur trebuyie sa gasesti mai mult in secundar, minim 12-13Vca, posibil mai mult. Vad ca UPS-ul poate fi alimentat de la 170 pana la 270Vca, de asta are 3 fire in primar, acuma nu ramane decat sa identifici combinatia pentru 230Vca, logica mea ar spune cam la fel ca si Dl Marcu, adica infasurarea care are rezistenta cea mai mare, aia ceva mai mica ar fi o priza intermediara pentru retea slaba, numai ca tu spui ca ai gasit acolo 7Vca, si nu e ok... Sigur multimetrul e ok? Poate bateria e pe duca, si daca e asa pot aparea erori la masuratoare... Link to comment
powerlight Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Din pdf vad ca bateria e de 12V la acel ups, deci sigur trebuyie sa gasesti mai mult in secundar, minim 12-13Vca, posibil mai mult. Vad ca UPS-ul poate fi alimentat de la 170 pana la 270Vca, de asta are 3 fire in primar, acuma nu ramane decat sa identifici combinatia pentru 230Vca, logica mea ar spune cam la fel ca si Dl Marcu, adica infasurarea care are rezistenta cea mai mare, aia ceva mai mica ar fi o priza intermediara pentru retea slaba, numai ca tu spui ca ai gasit acolo 7Vca, si nu e ok... Sigur multimetrul e ok? Poate bateria e pe duca, si daca e asa pot aparea erori la masuratoare... Am 2 multimetre,ambele imi indica aceleasi valori,am masurat o rezistenta recent cumparata si imi indica ok valoarea. Cea mai mare rezistenta o am pe firele galben negru,doar acolo poate fi alimentat deoarece l-am alimentat si pe galben albastru si-a sarit siguranta,apoi pe negru albastru si zici ca fierbea timp de 1 sec cat l-am tinut in priza.L-am alimentat iar pe galben negru si ambele multimetre imi indica 6.7-7Vca.Am mai descoperit o borna in partea drepta vezi foto care nu era conectata la nimic practic e ascunsa acolo(foto) masurand rezistenta si la aceasta am la fel ca si pe galben negru. http://imgur.com/nrPvyzj Link to comment
pop_ady44 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) Acea este o siguramta termica .Este pusa in contact direct cu primarul trafului.Acela este un capat al primarului de acolo poti sa incepi masuratoarea si ,logic ar fi sa iti scoata 11 volti, daca nu cumva are ceva sursa auxiliara care incarca Bateria . Pune codul de pe traf aici imposibil sa nu gasesti o schema.(la imagini pe gooogle) Edited April 20, 2017 by pop_ady44 Link to comment
powerlight Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Acea este o siguramta termica .Este pusa in contact direct cu primarul trafului.Acela este un capat al primarului de acolo poti sa incepi masuratoarea si ,logic ar fi sa iti scoata 11 volti, daca nu cumva are ceva sursa auxiliara care incarca Bateria . Pune codul de pe traf aici imposibil sa nu gasesti o schema.(la imagini pe gooogle) Am mai desfasurat ceva trafo si am vazut cum sunt situate sigurantele termice insa asta arata exact ca un terminal ce nu era scos in exerior,daca nu desfaceam folia nu se vedea. 060-44524-00 gp 1033 class v viking b-2 e210832 Link to comment
pop_ady44 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) https://www.instructables.com/answers/help-me-out-to-get-12V-output-from-this-UPS-transf/ Na ca asa o fi cum a-i gasit. Sper sa nu spun o prostie . Alimenteaza secundarul cu 9-10 volti curent alternativ 3-5A si vezi ce iti iese in Secundar (actualul primar) vezi ca poate si musca.(curenta) Logica spune ca ar trebui sa a-i circa 230-250 volti . Edited April 20, 2017 by pop_ady44 Link to comment
elmar Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 De fapt ...tu ce vrei să faci cu acel traf? Vrei să-l foloseşti la altceva ...sau vrei să repari acel UPS? Link to comment
flomar60 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Acest traf este dintr-un model mai vechi-probabil!- de UPS....acel secundar de putere nu este prevazut cu priza mediana ca la cele mai moderne.....probabil difera schema constructiva....tensiunea obtinuta este normala!....pe unul cu priza mediana in secundar se obtine tot in jur de 7V pe fiecare jumatate de secundar.....cititi aici testele facute de mine :http://www.tehnium-azi.ro/topic/5023-transformatoare-din-ups-uri-teste/..... Daca secundarul de forta este bobinat ultimul ,se poate demonta traful si rebobina secundarul cu numarul necesar de spire pentru tensiunea dorita....daca spatiul in fereastra nu permite rebobinarea cu acelasi diametru al sarmei ,se reduce diametrul ca sa incapa numarul de spire necesar dar!,cu reducerea corespunzatoare a curentului nominal debitat de secundar.... Link to comment
Guest Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Citat @marian: Posted Today, 07:59 AM Din pdf vad ca bateria e de 12V la acel ups, deci sigur trebuyie sa gasesti mai mult in secundar, minim 12-13Vca, posibil mai mult. Posted 29 March 2017 - 04:50 PM EDIT1: La 230V retea in sec am 2 x 7V !? in gol. Posted 02 April 2017 - 12:56 PM La 212v intrare am 14,4V capete secundar. http://www.elforum.info/topic/124194-numai-despre-trafo-din-ups-uri/ Link to comment
Recommended Posts