Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
bobomarc

Amplificator auto Focal FP 1.800

Recommended Posts

fqa65n20 si fqa32n20c am si nu merg,ceva nu este compatibil,un alt prieten mi-a spus ca nu pot folosi decat originalul,sunt pentru un amplificator auto focal1.800,as fi interesat de ceva ce merge,mai puternic ar fi si mai bun,cu toate ca,repet,de orinali sunt sigur 100% ca merg

Link to comment
Share on other sites

Vad ca sunt de la partea de amplificare, si nu stiu ce experienta are cel care ti-a zis ca nu merg decat opriginalii, dar nu vad vreun motiv pentru care 32N20 n-are merge in locul 34N20, diferentele sunt prea mici ca sa conteze. Ai testat tu cu 34N20 si merge ok? Daca da atunci acei inlocuitori sunt poate defecti, altfel nu-mi explic. Daca nu ai testat tu cu originalii atunci cred ca mai sunt si alte probleme pe placa, nu doar finalii aia, posibil sa fi luat si altceva cu ei, ar trebui verificata corectitudinea comenzii, dar e clasa D si fara osciloscop nu prea ai cum.

Link to comment
Share on other sites

Sunt 4 finali,lucreaza 2 cu 2 in contratimp,am avut unul ars initial,si vroiam sa ii schimb pe toti,daca pun doar 2 originali,testat cu unul pe fiecare parte functioneaza,daca pun orice altceva nu face decat sa se incinga mosfetii si atat,eu am gasit 32n20c,nu 32n20 si nu merge,cu irfp250 functioneaza,curentul de mers in gol este de 3 amperi si dupa un timp se incinge rau bobina dupa alimentare initial,dupa care toata statia si intra in protectie,experienta nu am multa,sfaturile au fost date de persoane cu experienta in schimb,ideal ar fi sa gasesc originali,dar as mai face si o alta proba,ultima,cu echivalenti dat de cineva care stie ce spune,multumesc anticipat celor care ma pot ajuta

Link to comment
Share on other sites

...cu echivalenti dat de cineva care stie ce spune,multumesc anticipat celor care ma pot ajuta...

Eu iti spun ca 32N20 sunt echivalenti cu 34N20 ( se subantelege sufixul "C" ) indiferent ce ti-ar spune oricine, dar vorba ta, eu nu stiu ce spun :)

Succes.

Link to comment
Share on other sites

Garantat etajul final este clasa d autooscilant, in care capacitatea mos-urilor conteaza la f-osc.

Eu am vrut sa-i dau IRFB 32N20 originali IR, n-a vrut decit daca functioneaza la proba; transistorii fiind noi, nu am putut accepta, daca nu functioneaza eu ce fac, ramin cu ei lipiti?

Aveau si un pret bun.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Amplificatorul este acum la mine.

L-am pus pe ociloscop, nu sunt oscilatii nedorite, in schimb timpul mort este practic inexistent, driverul este un IR2184 ( driver cu flotanta, o singura intrare ), conform pdf-ului sau ar trebui sa fie cateva sute de nS ca si timp mort, dar nu exista deloc, si nu-mi explic decat ca poate driver-ul este avariat cumva.

 

@Bobomarc avea dreptate ( si pe aceasta cale ii cer scuze ca nu l-am crezut ), ca nu merge ok cu 32N20, am testat cu IRFP250 si functioneaza, forma de unda este curata dar asa cum am spus, fara timp mort, in schimb cu 32N20 curentul de mers in gol este enorm ( mi-a dus sursa de 10A la limitare ), mosfetii se incalzesc foarte mult si foarte rapid, releul de pe iesire nu cupleaza, in schimb forma de unda arata la fel ca si cu ceilalti mosfeti ( inclusiv frecventa ).

 

Singura ipoteza pe care o am acuma este ca driverul a suferit ceva avarii ( lipsa timpului mort ) si asta duce la conductie simultana a finalilor, 32N20 par a sta ceva mai prost la parametrii dinamici ( timpi si sarcini ) si asta presupun ca duce la marirea excesiva a pierderilor in comutatie... E singura ipoteza ce-o am acuma, daca nu sunteti de acord, sunteti liberi sa ma contraziceti :)

 

PS: Cred ca voi redenumi topicul si dupa o usoara editare, il mut la o sectiune mai tehnica, eventual depanari.

Link to comment
Share on other sites

Da, ar merita la depanari, face parte din fenoneul UFO al unui etaj final.

 

Incearca sa schimbi IR-urile intre ele daca are 2 etaje finale, si vezi resultatul.

 

Pune si o siguranta de citiva A serie, sa nu se lase cu artificii din ceilalti finali!

 

Nu uita si de niste poze!

 

Spor!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Am editat si mutat acum topicul aici la depanari.

Amplificatorul are un singur canal, etaj final clasa D, alimentat cu +/-75Vcc ( masurati ), cu cate 2 mosfeti pe ramura.
Pun si link cu manualul de service al lui ( ciudat este ca lipseste schema modulului de comanda ):
http://www81.zippyshare.com/v/v5yaSIGE/file.html

Asa cum am zis, momentan singura ipoteza pe care o am este ca driverul a suferit ceva avarii atunci cand finalii originali au cedat ( unul din ei ), din ce am inteles amplificatorul a functionat in regim de suprasarcina ( 1 Ohm ), posibil ca mosfetul ars sa se fi strapuns si in poarta si sa fi avariat cumva driverul,

Ceea ce pot incerca este sa comand un driver de la magazinul Polonez, si sa caut si ceva alternative de mosfeti cu parametrii dinamici la fel de buni sau mai buni ca originalii ( chiar daca ar fi un Rds-On ceva mai mare ), si sa incerc asa.

PS: Nu-i nevoie de siguranta, sursa de la care alimentez este cea publicata de mine pe forum, este cu limitare ajustabila de curent, ampliful nu poate lua mai mult curent decat vreau eu sa-i dau.

face parte din fenoneul UFO al unui etaj final.

 

??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines