Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

comunicatie seriala AT98C51-Ericsson GSM - Help


Guest myke_omc

Recommended Posts

Guest myke_omc

Am de facut urmatorul proiect: de transformat un telefon fix(cu roata) intr-unul mobil. Am pus un controllerul sa asculte telefonul fix, sa afle ce nr a fost format si tre sa anunte telefonul mobil( un ericsson mai veki prin COMENZI AT) sa initieze un apel cu acel numar.Probelma este ca nu am reusit sa trimit nici o comanda seriala mobilului si nu vad unde am gresit: baud rate este 9598~9600, serial mod este nr3 adica 9 biti cu timer, bitul 9 este setat 1.... Poate cineva sa ma ajute?P.S. Ide folosit este Keil in C

Link to comment
Share on other sites

Cu ericson nu m-am jucat dar am incercat de muult sa fac ceva similar pentru nochia.La nokia nu avea legatura cu comenzile AT, alea sunt pentru modem, a trebuit sa fac putin reverse engineering pentru protocolul Nokia FBUS, banuiesc eu ca si la Ericsson e aceeasi problema.In final am ajuns la concluzia ca cel mai simplu este sa folosesti porti de conductie si sa actionezi direct tastatura unui celular, in felul asta aparatul tau merge adaptat la orice marca de telefon mobil.

Link to comment
Share on other sites

Acum vre-un an de zile gasisem un proiect in care un tip transformase un telefon cu disk in telefon mobil. Nu se folosea de un telefon mobil ci de un kit GSM. Sper sa mai gasesc linkul, daca nu poti sa ma .. :axe:

Link to comment
Share on other sites

Guest myke_omc

Am gasit buba: aveam protul Tx ars :axe: . Am reusit sa ma conectez si la comp folosind ciurcuit MAX232 prin HyperTerminal, am reusit sa trimit comenzi si catre mobil.Multumesc pt preply-uri oricum, caci era foarte disperat, nu imi puteam da seama unde greseam.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines