Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest catalin iliescu

windows 7 home premium si sony vaio

Recommended Posts

Guest catalin iliescu

 

Buna ziua. Am un Laptop Sony Vaio VPCF23M1E/B cu procesor Intel® Core™ i5-2430M 2.40GHz, 4GB, 640GB, nVidia GeForce GT540M 2GB, Microsoft Windows 7 Home Premium, cu un HDDWestern Digital Scorpio Blue WD6400BPVT 640GB 5400 RPM 8MB Cache SATA 3.0Gb/s 2.5" ,la care as vrea sa.i aduc unele imbunatatiri intrucat se simte nevoia. Si m.am gandit ca niste memorie in plus si un HDD mai rapid ar fi ok. Stiu multi ar spune sa trec la ssd insa am ocazia sa iau un HDD compatibil cu al meu, unul de 1Tb si 7200 rot mai performant si gratis. Intrebarea de 100 de pct este. Laptopul a fost cumparat cu wds instalat. Ca sa pun wds 7 pe celalalt HDD nou, acelasi wds ca sa nu mai dau alti bani,nu pot decat in felul urmator:sa fac un backup la toate datele personale de pe HDD original,dupa care sa fac o revenire a notebok-ului la valorile de fabricatie,utilizand functia Restore din Vaio Care. Dupa revenire la valorile din fabrica,sa fac un kit de recuperare pt a salva sistemul de operare dupa care pot sa schimb HDD cu unul nou si sa reinstalez wds de pe kit. Sony spune ca daca nu reinstalez pe cel de.al doilea HDD wds cu ajutorul kitului am probleme cu driverele si functiile specifice vaio. Asa este,sau e doar o gogorita? Precizez ca am placa video 3D si vizionez de filme 3d poate ca aici influenteaza aceste drivere? As putea sa instalez un wds 7 din cu totul alta parte, cu licenta, fara sa ma mai omor cu procedura data de cei de la sony,dar fara programul vaio laptopul va mai functiona ca si inainte? Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Daca faci clona la partitiile de pe harddisk o sa mearga ca si cu vechiul harddisk, laptop-ul nici nu stie ca s-a schimbat harddisk-ul.

 

Nu o sa observi nici o diferenta la performante dupa schimbare harddisk-ului, decat diferenta cauzata de sistemul de operare curat pentru ca este proaspat instalat.

Link to comment
Share on other sites

Cam ce legatura are imaginea de pe o partitie si cu numarul de rotatii al HDD-ului?! Un numar mare de rotatii va aduce oricum spor de performanta, prin micsorarea timpului de acces la un sector, indiferent de ce informatie exista pe partitiile HDD-ului.

Imaginea partitiei puteti s-o creati cu orice utilitar(Clonezilla, Acronis True Image, Norton Ghost, etc).

Link to comment
Share on other sites

Iei HDD nou , un adaptor USB/IDE-SATA , instalezi unul din multele utilitare care face "clone hdd".

Aici citesti putin cu GOGU . . . . . .

Conetezi hardul nou cu adaptorul la usb , pornesti programul ,faci toti pasii necesari la pornirea unui hard si apoi dai comanda clone . . . ..

La final inlocuiesti hardul vechi cu cel nou .

Cum a spus si colegul mai sus : aparatul nu va sesiza nimic .( ai facut o clona )

Bafta .

Daca nu esti sigur de ce faci apelezi la cineva care a mai facut .

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines