Guest Nanotech Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Va salut, Am un deck Technics modelul din titlu primit de la cineva. Este proiectat pentru 120V, 50/60Hz iar dimensiunile pachetului de tole: 6cmx6cmx3cm, miezul 2x3x6. Din ce am dedus eu (deoarece schema nu se gaseste sub nici o forma) ar fi doua tensiuni: 2x11.5 sau 12V (conzii de filtraj sunt la 16V) si o tensiune de filament probabil 3, 3.5V. Daca cineva a avut pe mana un astfel de aparat il rog sa-mi confirme sau sa-mi spuna exact despre ce e vorba si sigur, cumpar transformatorul in cauza daca il are sau il poate procura. Multumesc Link to comment
surubarila Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Sanatate permanenta ! Daca ai un autotraf. cu priza la 120V poti afla ce tensiuni scoate in secundar (3Vca e pt afisajul VFD probabil). Altfel il desfaci , numeri spirele , faci calcule si bobinezi alt traf la 220. Eu l-as face de la zero , putine sanse sa gasesti unul identic. Link to comment
gusti_73 Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Daca vrei un traf coborator de la 220 la 110 iti pot oferi.....Detalii pe PM. Link to comment
Guest Nanotech Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Salut, surubarila: e o idee sa-i aflu tensiunile cu ajutorul unui convertor sau autotraf iar tensiunea de 3V intradevar este pentru VFD. Totusi nu-mi vine sa dau o gramada de bani doar ca sa aflu niste tensiuni. Inca mai caut un traf iar daca nu gasesc voi fi nevoit sa il rebobinez pentru 220V. gusti_73: multumesc de intentie dar cum am spus mai sus, as da niste bani degeaba cu toate ca ar putea fi o solutie permanenta, sa zic asa. Ideea este ca as dori sa aive traful lui, in interior. Cu respect. Paste Fericit! Link to comment
surubarila Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Cred ca am un traf. de la un deck Hitachi (il caut saptamana viitoare) la 220V care sigur are 3Vca si inca doua sau trei infasurari simetrice in secundar.Daca vreuna scoate 2X12Vca te anunt.Multam de urare pe care o transmit si eu ELFORUM ! Link to comment
iuliantv Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 mai cauta o ,,scula,, la 110v leaga in serie cele doua ,,scule,, si capetele ramase la 220v,sau poate cu un bec 220v cca 100-500w in serie sau ceva consumator ce sa poti pacali de test etc Link to comment
sesebe Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 mai cauta o ,,scula,, la 110v leaga in serie cele doua ,,scule,, si capetele ramase la 220v,sau poate cu un bec 220v cca 100-500w in serie sau ceva consumator ce sa poti pacali de test etc Asta este cea mai proasta solutie pt ca tensiunile se vor modifica in functie de incarcarile / consumurile celor 2 aparate. Link to comment
orgasmo Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 ar fi doua tensiuni: 2x11.5 sau 12V (conzii de filtraj sunt la 16V) si o tensiune de filament probabil 3, 3.5V. Service manual: http://fastupload.rol.ro/0520df51751088c236885dc4559795b4.html Link to comment
Guest Nanotech Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Cred ca am un traf. de la un deck Hitachi (il caut saptamana viitoare) la 220V care sigur are 3Vca si inca doua sau trei infasurari simetrice in secundar.Daca vreuna scoate 2X12Vca te anunt.Multam de urare pe care o transmit si eu ELFORUM ! Ti-as fi profund recunoscator daca l-ai gasi. Numai sa aive aceasi sectiune traful, RS-ul consuma 23W. Am si eu un traf tot de la un Technics cu 2x12 si 3V dar are sectiunea mai mica. Astept un semn. Multumesc. Multumesc frumos ORGASMO pentru service manual. Daca te voi putea ajuta cu ceva vreodata o voi face cu mare placere. Stima. Link to comment
surubarila Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Deck-ul din care am recuperat traf-ul avea selector de tensiuni pt. retea , ca in schema data de @Orgasmo (cu multumiri).Probabil ca al tau n-a fost destinat pietei Europene. Link to comment
Guest Nanotech Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Din pacate al meu nu are selector de tensiune. A fost primul lucru pe care l-am cautat. Facut pentru anglo-saxoni. Si mai am un amplituner Technics SA550 tot de la persoana respectiva si tot la 120V se alimenteaza (se alimenta de fapt, deoarece a avut proasta idee sa-l bage in priza de 220V...). Aceeasi problema o am si cu ampliful: lipsa schema si lipsa traf. Tot prin analogie cu modele apropiate si functie de conzii din alimentare si tranzistorii de putere am dedus cam despre ce tensiuni ar fi vorba si in amplif. Caut un traf si pentru el. Deocamdata sa rezolv cu deck-ul. Link to comment
surubarila Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 M-am urcat in pod sa caut ceva si am gasit traf.ul.Da-mi in MP o adresa de mail (daca vrei) in caz ca e ce-ti trebuie sa stabilim cand , unde si cum il trimit.Un pic mai tarziu iti dau toate datele despre el , chiar o poza. Link to comment
Guest Nanotech Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 (edited) surubarila, daca scoate 2x12V si 3, 3.5V iar sectiunea este cea din primul meu post ( 6 cmp), e ok. Si chiar daca e mai mare o idee nu e nici o problema daca incape pe sasiu. Iti trimit si mail-ul meu daca vrei asa dar intru foarte rar. Mai comod mi-ar fi aici pe PM. Astept datele despre traf. Multumesc. Edited April 16, 2017 by Nanotech Link to comment
surubarila Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Sectiune 5cmp.Din pacate are doar doua infasurari 3Vca iar a doua: rosu=0 negru=12Vca albastru=18Vca.Eu as rebobina doar negru/albastru (6Vca) sa obtin 2X12.Altceva nu am , tu hotarasti. Link to comment
Guest Nanotech Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 O sa mai caut poate totusi gasesc ceva. In orice caz daca iti pica vreunul, anunta-ma. Multumesc. Link to comment
Recommended Posts