Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Nanotech

Deck Technics RS-B78R

Recommended Posts

Guest Nanotech

Va salut,

 

Am un deck Technics modelul din titlu primit de la cineva. Este proiectat pentru 120V, 50/60Hz iar dimensiunile pachetului de tole: 6cmx6cmx3cm, miezul 2x3x6. Din ce am dedus eu (deoarece schema nu se gaseste sub nici o forma) ar fi doua tensiuni: 2x11.5 sau 12V (conzii de filtraj sunt la 16V) si o tensiune de filament probabil 3, 3.5V. Daca cineva a avut pe mana un astfel de aparat il rog sa-mi confirme sau sa-mi spuna exact despre ce e vorba si sigur, cumpar transformatorul in cauza daca il are sau il poate procura.

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Sanatate permanenta ! Daca ai un autotraf. cu priza la 120V poti afla ce tensiuni scoate in secundar (3Vca e pt afisajul VFD probabil). Altfel il desfaci , numeri spirele , faci calcule si bobinezi alt traf la 220. Eu l-as face de la zero , putine sanse sa gasesti unul identic.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nanotech

Salut,

 

surubarila: e o idee sa-i aflu tensiunile cu ajutorul unui convertor sau autotraf iar tensiunea de 3V intradevar este pentru VFD. Totusi nu-mi vine sa dau o gramada de bani doar ca sa aflu niste tensiuni. Inca mai caut un traf iar daca nu gasesc voi fi nevoit sa il rebobinez pentru 220V.

gusti_73: multumesc de intentie dar cum am spus mai sus, as da niste bani degeaba cu toate ca ar putea fi o solutie permanenta, sa zic asa. Ideea este ca as dori sa aive traful lui, in interior.

 

Cu respect. Paste Fericit!

Link to comment
Share on other sites

mai cauta o ,,scula,, la 110v leaga in serie cele doua ,,scule,, si capetele ramase la 220v,sau poate cu un bec 220v cca 100-500w in serie sau ceva consumator ce sa poti pacali de test etc

 

Asta este cea mai proasta solutie pt ca tensiunile se vor modifica in functie de incarcarile / consumurile celor 2 aparate.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nanotech

Cred ca am un traf. de la un deck Hitachi (il caut saptamana viitoare) la 220V care sigur are 3Vca si inca doua sau trei infasurari simetrice in secundar.Daca vreuna scoate 2X12Vca te anunt.Multam de urare pe care o transmit si eu ELFORUM !

 

Ti-as fi profund recunoscator daca l-ai gasi. Numai sa aive aceasi sectiune traful, RS-ul consuma 23W. Am si eu un traf tot de la un Technics cu 2x12 si 3V dar are sectiunea mai mica. Astept un semn. Multumesc.

Multumesc frumos ORGASMO pentru service manual. Daca te voi putea ajuta cu ceva vreodata o voi face cu mare placere. Stima.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nanotech

Din pacate al meu nu are selector de tensiune. A fost primul lucru pe care l-am cautat. Facut pentru anglo-saxoni. Si mai am un amplituner Technics SA550 tot de la persoana respectiva si tot la 120V se alimenteaza (se alimenta de fapt, deoarece a avut proasta idee sa-l bage in priza de 220V...). Aceeasi problema o am si cu ampliful: lipsa schema si lipsa traf. Tot prin analogie cu modele apropiate si functie de conzii din alimentare si tranzistorii de putere am dedus cam despre ce tensiuni ar fi vorba si in amplif. Caut un traf si pentru el. Deocamdata sa rezolv cu deck-ul.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nanotech

surubarila, daca scoate 2x12V si 3, 3.5V iar sectiunea este cea din primul meu post ( 6 cmp), e ok. Si chiar daca e mai mare o idee nu e nici o problema daca incape pe sasiu. Iti trimit si mail-ul meu daca vrei asa dar intru foarte rar. Mai comod mi-ar fi aici pe PM. Astept datele despre traf. Multumesc.

Edited by Nanotech
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines