Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
andrei_vasile

alimentare compresor auto in casa

Recommended Posts

Salut,

Se va incalzi motorul mult mai repede decat in mod normal.

Poti face o proba monitorizand in de aproape atat compresorul cat si alimentatorul sa nu se supraincalzeasca, si apoi tragi singur concluziile.

Compresoarele auto sunt gandite sa le folosesti max 15 min si apoi pauza pentru racire, daca il supraalimentezi scazi timpul de functionare la (3-5 minute) si pauze lungi (15-20 de minute).

 

Numai bine!

Adrian

Edited by AdR!@N
Link to comment
Share on other sites

nu am sarcini rezistive, transformatorul este unul de la UPS cu o sarma de maxim 2, nu am subler.

voi monitoriza temperatura compresorului.

il voi folosi la umflat mingi, roti biciclete...posibil roti auto, dar de cand am masina, 10 ani, presiunea o fac la vulcanizare.

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Daca nu ai ceva rezistente de putere ca sa testezi, atunci macar niste becuri de far auto, pune unul sau chiar 2 in paralel si alimenteaza-le de la tensiunea aia, chiar daca tensiunea e mai mare decat cea de lucru a lor, ar trebui sa reziste cateva secunde cat sa masori caderea de tensiune in sarcina, daca se ajunge pe la 15 sau chiar mai jos atunci ar fi in regula, daca nu, atunci in cel mai rau caz mai inseriezi o punte redresoare cu cea existenta, aia iti scade garantat macar 1.5V si scapi de griji.

Link to comment
Share on other sites

salut

am un compresor auto pe care vreau sa-l folosesc in casa/garaj.

am un transformator de 17v cc si ~10Ah.

Crdeti ca 17v este prea mult si-l pot defecta?

Multumesc!

Eu zic sa incercati asa cum este din doua motive:

1. conductorul secundarului deobicei la transformatoarele din UPS-uri este din aluminiu, deci cu siguranta va fi o cadere de tensiune.

2. chiar daca tensiunea e mai mare, puterea compresorului va fi pe masura. E mai rau cazul cind este subalimentat si pe final nu poate asigura presiunea de virf, ceea ce duce la supraincalzire. De exemplu alimentat la 12V veti obtine 3 bar cu mult mai greu+incalzirea compresorului, decit atunci cind il alimentati de la 14,4V.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu despre generalizarea cu trafurile de ups fiind bobinate cu aluminiu ( ce am vazut eu a fost numai cupru ), insa am impresia ca la alimentare e tocmai invers, adica se incalzeste mai putin la tensiune mai mica, si mai mult la tensiune mai mare.

Link to comment
Share on other sites

Nu ne-ai zis ce compresor ai. Daca ai de-ala chinezesc de 50-100lei din supermarket, probabil ca in 30minute de functionare e gata oricum din cauza uzurii mecanice in interior. Am demontat 3 luna trecuta dintre care unul nou care n-a functionat nici 15minute total si toate erau uzate in ultimul hal la biele-piston. Modelul exact si chiar pretul nu conteaza, toate sunt identice in interior.

 

Au motoare de 12v si se incalzesc repede si tare chiar si la tensiunea asta, oare ce sanse are sa reziste 10minute la 17v ?

Edited by dany_cta
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines