Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV SONIC problema de sunet

gigi56

Recommended Posts

Vin cu rugaminte catre dvs la acest TV cu problema de sunet , TV- ul functioneaza este imagine si sunet pe cablu si nu este sunet pe AV,iar sasiul este ;11AK30A14 .

Va rog frumos sa ma ajutati unde sa varific sau sa schimb sa rezolv cu sunetul pe AV.

Va multumesc.

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dan cod

4

• gigi56

4

• surubarila

2

• FLORIN IORDACHE

1

Top Posters In This Topic

Cablul Scart/RCA e bun ? Din ce aparat iei semnal AV ? La mufele Scart de pe placa TV am gasit lipituri reci la pini ,, vezi si asta. Scuze d-le Bughiu , am postat "peste" dvs..

Edited by surubarila

Buna dimineata,

Scuze ca nu am raspuns la ideile dvs am fost plecat,mentionez ca nu este sunet pe AV si este mono ,pe telecomanda este MUTE si am deblocat si tot pe AV nu este sunet imagine este buna ,iar cablu este sunet si imagine.

- pinii de la mufa scart de pe placa sunt relipiti si nu sunt pini dezlipiti

- proprietarul nu foloseste cablu pentru receptiea imagini si sunetul si decodorul

Asa ca va rog frumos pe dvs sa ma sfatuiti cum pot rezolva sa aiba sunet pe AV ce sa verific si ce sa schimb , pentru ca nu stiu nuu am avut probleme cu sunetul pe AV si nu am ideie ce poate fi defect la sunet pe AV.

Va multumesc frumos de intelegere

- da am verificat toate traseile cu aparatul de masura din pnii de la mufa scart de pe placa si nu s-a gasit nimic intrerupt ,si am mai verificat si pesele smd in montaj si sunt in regula ,eu cred ca este ceva defect undeva dar nu stiu ce poate fii si unde ?

Va multumesc.

Nu cu aparatul de masura se verifica ci cu un amplif extern sau o boxa activa sau cine are cu un Signal tracer se merge pe semnal.Ce AK30 este exact sa arunc o privire pe schema?

AK30A14 (prima postare).In pin 14-EXT_AIN de la STV224x verifica daca ajunge semnalul audio.

Daca nu aveti ce a spus Dl. Dancod in postul #12 incercati cu o casca pe care o decuplati cu un cond de 10 micro.