Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK4182 X 2 ....3 inrabari


marius2006

Recommended Posts

Salutare ! Am un amplificator cu STK4182 pus pe un radiator cu pasta termica si am pus o rezistenta inseriata cu radiatorul la masa ca sa nu mai faca micul bzzz cand pun mana pe el... Pot monta direct la masa radiatorul fara sa izolez integratul ? Si acuma urmeaza partea a 2-a ... Mai pot pune inca un montaj asemanator cu STK4182 pe acelasi radiator si alimantate din aceeasi sursa? Se pot arde integratele daca nu le izolez si le pun la masa ? Imi raspundeti si mie pls care le aveti bine cu electronica ? :prayer:

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

Pot monta direct la masa radiatorul fara sa izolez integratul ?

Nu trebuie sa izolezi STK-ul de radiator. Si nici pe al doilea daca ai intentia sa mai montezi inca un modul.
Link to comment
Share on other sites

Poti sa le pui linistit la masa radiatoarele, fiindca STK-urile nu sint ca TDA-urile si au montajul din interior izolat de talpa ce se pune pe radiator. La a 2-a intrebare zic ca daca ai loc pe radiator si te ''tine'' sursa poti sa pui cite 2 sau mai multe montaje, cu conditia sa nu legi firele de masa si alimentare aiurea sau sa faci bucle de masa.

Link to comment
Share on other sites

zal ... ce vrei sa spui prin asta "cu conditia sa nu legi firele de masa si alimentare aiurea sau sa faci bucle de masa." Sa nu leg alimentarea aiurea ? Cum adica bucle ? :P iar sursa ma tine ca are intre 12- 15A ... ditamai bomba de traf :)) pe radiator am loc + ca are si un cooler mare .Cum pot afla polaritatea pe iesire la amplificatoare ? mai am un tda8560Q si nu stiu care e + si - la iesiri :)) am incercat cu aparatu de masusa am dat pe mili volti DC si arata vreo 12 si daca intorc bornele invers imi arata cu - dar nu stiu daca e buna verificarea. :)

Link to comment
Share on other sites

Exact asta am vrut sa zic: ai grija la legaturi cind pui mai multe montaje pe radiator, ca poate unul va fi mai departe de sursa si nu o sa-i placa. :smt003 Adica la care amplificatoare sa gasesti polaritatea iesirilor, ca in scheme sint trecute, la fel si in datele integratelor. Daca vrei sa zici de cele montate in punte, se pune + difului la iesirea amplifului socotit ''master'' si - la iesirea celuilalt. Asta ca sa fie cit mai simplu de inteles.Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines