Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nei 2164-beko


Recommended Posts

Am o pb cu acest tv:initial l-am desfacut pt ca nu avea rastrusi cind il loveam isi revenea apoi cand l-am desfacut si l-am pornitam constatat ca se arde o rezistenta paralel cu bobinele de deflexiede 220ohm prezentand in acelasi timp un sfarait in zona fisei fit.Ulterior am gasit contact imperfect la o rezist de 0ohm de pe care se obtine 200 v de pe o infesurare traf linii.Am inlocuit rezist paralel cudeflexia de 220 ohm iar la pornire o arde din nou iar rastru devine alb cu curcubeu.U1=119V.Ce-o avea baleiajul vertical ?

Link to comment
Share on other sites

Mersi Tavi intr-adevar acel condensator avea lipitura recece determina arderea R736. Acum e ok darramane de vazut unde ar mai putea fi o lipitura rececare determina pierderea rastrului cand se incalzeste.Am verificat contactele soclului modulului crt ,dar nu e el de vina e undeva pe placa de baza dar inca n-am dat de ea.Daca aveti ceva sugestii , indicatii le astept cu nerabdare.O cam bagasem pe maneca ca mi spusese un depanator ca atunci cand se arde rezistenta asta de pe deflexie se cam duce tubul!Va multumesc ! :prayer:

Link to comment
Share on other sites

o lumina buna si lipesti tot ce pare suspect; in primul rand trafo linii, driver, chopper si tranzistorii de putere de pe radiator, conectorul de deflexie, etc.

Link to comment
Share on other sites

apropo de tub dus..la modelul asta intr-adevar se crapa tubul cind se duce rezistenta respectiva.saptamina trecuta mi-a venit unul cu defect pe cadre..am respirat usurat cind am vazut ca tubul a scapat....DAR cind am vrut sa-l inchid i-am scapat o palma peste gitul tubului.din greseala.s-a auzit un fisssssssssss :weedman: .si clientul era linga mine :axe:

Link to comment
Share on other sites

Ma mai gandeam ca ar putea fi chiar de la rezistenta de care va spuneam (0.1 ohm -R808) ca am gasit-o dezlipita pe barade 200V -din care se alimenteaza finalii video.Ce efect are rezistenta cu valoarea asta nu stiu ca de balast nu cred ca e vorba.Ce ziceti?

Link to comment
Share on other sites

Nu nu e de la ea ,trebuie sa mai sap credeam ca scap ieftin.Du pa un sfert de ora am ramas fara rastru in parte superioara iar jos dungi ca de intoarcere iar dupa 2 sec s-a innegrit tot.

Link to comment
Share on other sites

Sa sti ca din vertical cred si eu ca este dar nu cred ca e vorba de lipitura rece ci mai degraba de regim termic la vreo componentapt la vreo 3-4 min de cand il deschid apare siptomul si se aude din ce in ce mai tare oscilatia in dreptul tiristorului.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines