Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

program de bad sector test ...


x_dadu

Recommended Posts

miam luat in cele din urma un hdd nou sata2 de 160G dar inca nu iam facut nici un test de bad-uri si nu numai pentru el dar vreau si fostului hdd de 60G sai trag un test, dar nu am gasit cu ce soft sa fac asta, in partiton magic e un ceck for errors dar termina prea repede sigur nu e ce trebe, cu toate ca debifez skip bad sector test din setarile lui. Stiti vreun soft cu care sa fac asta, preferabil de win dar daca e musai merge si de dos. Acum descarc un iso de Hirens BootCD 8.9 ca am inteles ca are tangente cu domeniu desi nu stiu exact ce face cd-ul ala .

Link to comment
Share on other sites

mai las-o balta!!!sa ma explic: bad sector testele aveau un sens pe vremea cand hardurile aveau capacitati mici, si preturi imense (cum ti-ar suna sa dai 500$ pe un hard de 3-400 de mega??? :) )pe langa asta, eu am facut un asemenea test pe un hard de "numai" 2 giga, si a durat aproape o zi!!!e adevarat ca nici procul nu era cine stie ce (pentium la 133), dar pastrand proportia, fa un calcul sa-ti faci idee cat ar dura pe un hard de 160 de giga!!!si nu uita ca una este SATA si altceva este ATA: modurile de functionare sunt suficient de diferite ca sa nu poti folosi vechile programe de bad-check... sau sa fie PERICULOS sa le folosesti!!!si cireasa de pe tort: hardurile contemporane au propriile softuri anti-probleme d'astea (celebrul SMART), problema e ca windows nu se prea intelege cu el, si din motivul asta se dezactiveaza din bios.plus ca pretul pe megabit... de fapt pe gigabit este suficient de mic sa nu te doara prea tare sa cumperi altul... daca iti faci regulat backup pe dvd-uri la datele considerate de tine esentiale de pe hard, nici sa pice hardul cu totul nu te va afecta prea tare!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines