Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

din apa pierduta' la fabricarea berii


lulu07

Recommended Posts

Cercetatorii au inventat un mod de a genera electricitate din apa care se pierde in timpul producerii berii , prin utilizarea unei bacterii consumatoare de zahar , reporteaza Daily Mail.Experimentul a fost realizat la Universitatea Queensland din Australia.Universitatea a primit 85.000$ pentru a instala o celula microbiala furnizoare de combustibil la o benzinarie din capitala statului Queensland. Celula este in esenta o baterie in care bacteria consuma resturile din apa cum ar fi zaharul , alcoolul sau tarata.Bateria produce electricitate si in plus si apa curata.Echipa de cercetatori se asteapta ca celula sa produca 2 KW- cat ar fi necesar pentru a intretine o casa- iar tehnologia sa fie aplicata si in cazul altor berarii si chiar vinarii.

Link to comment
Share on other sites

Pare tentant, adica toti cei care vor vrea energie gratuita vor fi nevoiti sa tina in casa si o fabrica de bere?Si daca tot ai fabrica de bere acasa, cui crezi ca ii mai pasa de celula aia cu bacterii? :partyman: :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:Celula asta cu bacterii sigur o sa prinda si pe la noi daca reusim sa o adaptam la cazenele pentru palinca. :drinkers:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines