Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat de vacanta


Guest
 Share

Recommended Posts

Salutare,

 

M-as cam duce cu sotia in vacanta in strainatate, numai ca nu prea stiu cum se face. :rade: Si ma cam strange cu usa... :qetrwe

 

Voi cum procedati? Cum alegeti, Unde mergeti, Ce platiti? Ce asteptati sa primiti in schimbul banilor? Agentie de turism sau hai-hui prin lume? Ni s-a cam pus pe Grecia. Avion sau autocar? Masina personala? Insula sau continent? De iesit din tara ma mai iesit de cateva ori, dar business trip, nu distractii. Astept pareri de la voi, recomandari, agentii, locuri, hoteluri.

Link to comment
Share on other sites

M-ar interesa sa vad diverse zone istorice, orase, civilizatii culturi, constructii, arhitectura. Sotia nu prea e interesata de astfel de lucruri. Probabil ar aprecia o mare, tolaneala, shopping in raport cu o statuie si o cladire... Ma gandeam la Atena. Are si mare, are si istorie, pot ajunge cu masina daca vreau, desi e ultima optiune. Nu ma incurc cu bacuri si mai stiu eu ce alte lucruri prin care nu am trecut. Iarasi, m-a mai atras Barcelona. Cred eu ca sunt locuri unde imbin si placerile mele, si placerile ei. As prefera o destinatie placuta din UE, nu avem pasapoarte. Daca se poate, locuri in care moneda acceptata sa fie Euro, imi pare mie mai comod. Turcia si Egipt ies din calcule pentru ca nu am chef de atentate si instabilitati datorate unui descreierat sau 2 care pot paraliza traficul pe un aeroport.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Referitor la organizare, voi cum faceti? Va cautati singuri hotel si transport sau mergeti si va lasati in voia agentiei de turism?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

E complicat ... cel mai bine sa mergi cu un grup , o gasca cu care ai mai fost si aveti cat de cat obiceiuri comune .

Daca scopul e turismul , recomand un pachet hotelier doar cu mic dejun .

Daca preferi leneveala si plaja , recomand doar meniu complet trei mese .

Niciodata nu se potriveste viziunea unui ghid cu cea ta sau a sotiei :) si din acest motiv nu recomand sfaturile agentiei de turism .

Dar trebuie facut un studiu aprofundat , bazat pe legislatie sau harti locale ( consulat / ambasada , sectii de politie , spitale ) si restaurante , muzee , catedrale etc .

Edited by Victor
Link to comment
Share on other sites

Grup nu am, scopul va fi 65% turism, restul trandaveala sper. Durata va fi o saptamana. Eu am mai vazut Viena, Munchen, Frankfurt, Koln, Bremen s.a. dar sotia nu a iesit. Viena si Munchen au fost super dar as vrea si un litoral.


In saptamana de dinainte de Paste iar am o ieseala la Koln 5 zile, deplasare care ii adanceste si ei dorinta de a iesi din tara. Nu mai merge sa o duc de nas pe-aici pe la noi... :rade:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Noi, familie de 4 fiind, luam numai avionul (deh, oceanul are apa uda) si ne plimbam cu masina inchiriata.

 

Cazarea: homeaway.com. Se rezerva din timp, platesti la fata locului. Rezonabil ca pret si ai vacanta in mijlocul actiunii. Altfel, te usureaza de bani hotelul. De regula se inchiriaza minim 2-3 zile. Nu merge cu ziua.

 

Ma aliniez sugestiei lui Victor. In Italia orasele mari sunt numai pentru atractii. Acelasi lucru pentru Franta. Mizerie peste tot. Rahatii de caini... norocul tau.

 

Curatel si linistit in Belgia (nu vb de Bruxelles). Orasele Bruges/Antwerp/Ghent foarte medievale si linistite.

Link to comment
Share on other sites

Curatel si linistit in Belgia (nu vb de Bruxelles).

Cam prea linistit.

Si nici cu plaja nu e sigur ca o sa le iasa. Noi am fost la Ostende intr-un mai (pe la jumatate) si era cam vantos si apa cam rece. Nu stiu cum e mai in vara.

Link to comment
Share on other sites

Iulie: ploua din te miri ce. Adica nici nu stiai cand incepe.

 

Plaja in Europa? Hmmm, poate ceva insule grecesti. Coasta de azur, Cinque terre... de evitat. Costa del sol nu stiu. Te plimbi cu sezlongul in spinare. Pai asta e vacanta?! Vacantele la plaja sunt altfel in opinia mea: facut nimic, mancat cand vrei, cocktail cand vrei, admirat plaja imensa si apa turcoaza, inotat cu Nemo si fratii lui. Cam asta e vacanta la plaja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines