Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

codevision


Guest FlorinArdei

Recommended Posts

Guest FlorinArdei

va salut pe toti pasionatii de electronica !

am o mica mare problema .

realizez un proiect in care fac o interfata MMC RS232 cu un atmega88

am gasit documentatie pe net la: http://www.captain.at/electronic-atmega-mmc.php

 

bine ..cam proiectul intreg..doar ca eu am pus atmega88 si am facut mici modificari (am pus si interfata USB). totusi, am incercat sa rulez programul de acolo cu codevision si imi da erori de la inceput.

 

adica pt partea de inceput imi da: can't open #include file: avr/io.h, avr/interrupt.h si tot asa

"#include

#include

#include

#include

#include "

 

nu stiu ce sa ii fac... va rog sa ma ajutati...(am incercat sa compilez si cu avr studio si imi da si mai multe erori decat codevision)

multumesc

Link to comment
Share on other sites

da,softul de acolo nu e facut cu codevision.la adresa respectiva apare scris:"Use avr-gcc or WinAVR to compile mmc.c (source code below)".asadar instaleaza-ti avr-gcc sau WinAVR si compileaza-l.In Codevision nu cred ca vei reusi prea usor, se folosesc unele librarii (.h) care nu apar in codevision.

Link to comment
Share on other sites

Guest FlorinArdei

Intr-adevar problema era de la compilator. AVR Studio imi dadea erori la inceput pentru ca la atmega88 difera numele registrilor. Am facut mici corecturi si aproape merge. Primesc in hyperterminal alte caractere decat ar trebui..dar macar primesc...Acum incerc sa imi dau seama care este sursa erorilor.Multumesc pentru ajutor. :smt006

Link to comment
Share on other sites

Guest FlorinArdei

mai am o intrebare:pt partea de USB am programul in C.partea de MMC tot in C.cum as putea sa incarc ambele programe in atmega? sa lucreze simultan.nu am experienta prea multa in programare :(dar promit ca am sa invat !!! :homework:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines