Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
danutgalati81

adaugare inca un difuzor pe inalte

Recommended Posts

as dori ca pe iesire de inalte(pe 4 ohmi) a filtrului de la niste boxe pe 2 cai sa mai pun un satelit de 8 ohmi in paralel cu tweeterul de 4 ohmi.vreau sa fac asta pt ca e o gaura in raspunsul boxei intre bass si inalte.stiu ca daca pui un difuzor pe 8 ohmi in locul unuia de 4 ohmi , frecventa de taiere va scadea cu o octava.intrebarea este daca pun acel difuzor de 8 in paralel cu cel de 4 , difuzorul de 8 va primi semnal taiat mai jos sau amandoua difuzoarele vor primi semnal taiat la aceeasi frecventa, fiind vazute ca unul singur de 2,66 ohmi, deci mai mult rau fac pt ca in cazul asta filtru va taia si mai sus. *intreb pt ca nu vreau sa desfac boxele fara a sti daca iese ce vreau eu sa fac sau nu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest donpetru

intrebarea este daca pun acel difuzor de 8 in paralel cu cel de 4 , difuzorul de 8 va primi semnal taiat mai jos sau amandoua difuzoarele vor primi semnal taiat la aceeasi frecventa, fiind vazute ca unul singur de 2,66 ohmi, deci mai mult rau fac pt ca in cazul asta filtru va taia si mai sus.

Raspunsul cred ca ti l-ai dat singur, citez:"amandoua difuzoarele vor primi semnal taiat la aceeasi frecventa, fiind vazute ca unul singur de 2,66 ohmi".P.S. Iti spun ca nu este indicat montarea unui difuzor de 8Ohmi pe langa cel initial de 4Ohmi, chiar daca, precum ai spus: "vreau sa fac asta pt ca e o gaura in raspunsul boxei intre bass si inalte". Iti spun: e mai bine sa cauti un difuzor de joase cu un spectru sau domeniu de frecventa mult mai extins pentru ca astfel poti obtine mult mai usor si sigur o liniarizare a raspunsului in frecventa a incintei. Ceea ce vrei tu sa faci te duce in cealalta extrema a problemei care nu inseamna eliminarea ei ci mai degraba creerea unei alte probleme cu repercursiuni grave asupra impedantei incintei.NUMAI BINE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti ca in locul unui dif de inalte de 4 ohmi sa pui 2 de 8 ohmi in paralel, vei obtine tot 4 ohmi, ceeace nu va mai modifica caracteristica de raspuns a boxei. Unul dintre difuri il poti monta tot in cutie sau in afara ei, dupa gust.Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, si una o pui in afara boxei si o sa ti se anuleze o parte din spectrul de frecvente de pe inalte si o sa ti se schimbe raspunsul boxei.Eu te sfatuiesc sa faci ceea ce vroiai de dinainte: vinzi tot ce canta si iti iei ceva ce iti place cum canta :yawinkle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.