Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL504


ioannis

Recommended Posts

va salut. :) vreau sa fac amplif de mai jos dar in loc de EL504 o sa pun PL504. in afara de filamente care trebuie alimentate la PL504 cu 27 de volti mai trebuie schimbat alceva la schema? restul de tensiuni o sa ramina lafel?

undeva la schema are o rez unde scrie Rgk. ce valoare trebuie la rezistenta aia?

si inca ceva: ca transformator de iesire pot sa folosesc unu cu primar 2x110 si secundar 2x12 sau 1x24?

astept ajutorul vostru! :)

_________________________________

asta este adresa cu schema

http://www.loewenkatapult.de/xl504.htm

 

edit kosmin227: nu mai posta de mai multe ori, ai la dispozitie butonul edit daca vrei sa mai adaugi ceva asa ca pe viitor foloseste-l cu incredere

Link to comment
Share on other sites

Intre lampile cu E si cele cu P nu sunt decat diferente de alimentare a filamentului: tuburile cu E sunt pentru aparate la care filamentele se leaga in paralel si se alimenteaza la 6,3V, iar tuburile cu P sunt pentru aparate la care filamentele de leaga in serie si se alimenteaza cu un curent de 300mA.

Link to comment
Share on other sites

Trafo de alimentare trebuie sa aiba inca o infasurare suplimentara de 27v si 2A.Rgk este rezistenta de reactie si are o valoare intre 1 si 20K.Valoarea finala se tatoneaza, poti incepe cu 10k si sa scazi sau maresti valoarea.Trafo iesire este bine sa fie bobinate, cele de 110v nu sunt chiar cea mai buna varianta.Eventual sa le folosesti pentru probe.

Link to comment
Share on other sites

salut! :) am facut ampliful cu pl504 si se aude binisor!! se putea si mai bine. la catodul la fiecare lampi care se leaga la masa am adaugat si o rezistenta de 1Ω(nu se vede la foto p.t ca am pus rez. dupa ce am facut poza). stitii cumva cum pot sa imbunatatesc un pic sunetul? astept pareriile voastre! :)nu stiu de ce nu vrea sa incarce poza :(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

va salut! :) am facut probe cu mai multe traf. de iesire si se aude mai bine acuma. stie cineva ce trafo imi trebuie exact p.t acest amplif? am cautat si la internet dar nu am gasit nimic:( daca stie cineva va rog sa ma ajuta!!!!

Link to comment
Share on other sites

pe http://www.fonar.com.pl gasesti o multime de scheme stiu precis ca una din ele era cu 6P45S parca ce este echivalent cu EL504 si erau si datele privind trafo de iesire. am sa caut si daca gasesc link-ul ti-l dau.

Link to comment
Share on other sites

Salut, din pacate nu am gasit link-ul dar am gasit un exemplar listat al schemei. Este PP paralel cu 4 x 6P27S cu puterea de 100W si a fost publicata in revista "Radio" - URSS in 1978. Finelele sunt alimentate la +560V. Transformatorul de iesire are un miez de 3,2 x 8,0 cmp. Primarul contine 4 infasurari de cate 450 spire 0.55, repartizate in 4 sectiuni, conectate in serie. Secundarul are pentru 12,5 ohmi are 10 sectiuni de cate 130 spire, toate conectate in paralel. Ordinea pe carcasa este urmatoarea:S-S-P1-S-S-P2-S-S-P3-S-S-P4-S-S. Inceputul lui P1 se coneteaza la anozii primei perechi de finele, sfarsitul lui P1 se conecteaza la inceputul lui P4. Sfarsitul lui P3 se conecteaza la anozii celei de-a doua perechi de finale; inceputul lui P3 se conecteaza la sfarsitul lui P2. Inceputul lui P2 si sfarsitul lui P4 se conecteaza impreuna la tensiunea anodica de +560V. Din cate imi dau seama toate infasurarile sunt in acelasi sens.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines