Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Palade Vlad

amplificator semnal

Recommended Posts

Buna ziua. Imi putei spune daca este vreo schema pentru amplificator de semnal zapp? Problema este urmatoarea:Am un terminal zapp fix-tel pentru am ma conecta la internet, iar semnalul este foarte slab chiar cu o antena exterioara.Ma poate ajuta cineva?Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La conexiunea dial-up , cum e si cazul tau , telefonul este modem radio care transmite si primeste date si este comandat -controlat de calculator prin port USB.Practic telefonul este un transceiver (emitator -receptor)in tehnologieCDMA la f= 450 Mhz . Cauta o schema de antena yagi ori parabeam cu castig mare cu 9-15 elemente ,o antena TV pentru UIF cu frecventa cea mai apropiata de 450Mhz .Trebuie sa -i gasesti o pozitie unde semnalul este cel mai puternic .La aceasta frecventa , antena ta exterioara si cea de releu trebuie sa se vada - nu trebuie sa existe obstacol(cladiri ,pomi) ,intre ele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema este urmatoarea: am folosit o antena exterioara(Yagi) cumparata tot de la zapp. Cu ea imi afiseaza 5linii semnal iar viteza cu care navighez pe net este de 28K/s. La un prieten, aflat in acceasi localitate, la aprox 500m distanta de mine, cu aceeasi antena, afiseaza 3 linii semnal dar netul merge cu 115K/s. Cei de la zapp mi-au spus ca de vina este acoperirea slaba din zona.....acesta este motivul pentru care, pe langa antena respectiva vreau sa folosesc si un amplificator.Acum, puteti posta o schema de amplificator (mai simpla sau mai complicata) care sa ma ajute?P.S: As putea incerca o antena TV cu tot cu amplificator(ma refer la cele turcesti de tip plasa)?Cu stima, Palade Vlad.Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am vorbit cu cei de la Zapp si au spus ca nu are importanta cat indica laconectare .Eu am pe telefon cinci linii si indica 28,8 Kbps la conectare cu antena lui( tel fix). NU MERGE cu amplificator pentru ca nu mai poate comunica cu serverul si nu se mai conecteaza !!Amplificatorul nu mai permite trecerea semnalului din telefon la antena ! Si eu am vrut sa fac o antena dar am renuntat .Eu zic sa faci o comparatie intre conexiunea ta si a prietenului tau - sa folositi acelasi program ori browser si sa trageti acelasi fisier de pe aceeasi adresa/site in acelasi timp ,apoi vezi daca sunt diferente!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai am facut o comparatie....pe aceleasi browsere la mine o pagina(ex forumul) se incarca in vreo 3minute. La prietenul meu se incarca aproape instantaneu(maxim 5secunde). La descarcat un fisier de pe net(de un mega) la prieten dureaza maxim 2minute iar la mine....nu vreau sa ma gandesc(minim 30minute).=>sunt diferente ENORME!Daca amplificatorul nu e o solutie, atunci ce ma poate ajuta?Tu ce ai facut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru viteza, pe site-ul zapp exista o optiune: zapp speed meter. Eu cu ala verific viteza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate sa fie si telefonul de vina asa ca verifica-l la prietenul tau .Mai poate fi si din configurarea conexiunii la instalare , cablul port-tlf , verifica -l.

Foloseste un program de intretinere si optimizare registri si optimizare conexiune internet si a browserului (tuneUp utility 2007)

Mai poate fi si din setarile programelor de securitate -firewal .Daca e posibil instaleaza -ti aceleasi progame de securitate ca si prietenul tau ,antivirus , antispyware.firewal daca are separat.Dar daca nu gasesti probleme tehnice,

cu programul de optimizare se rezolva .Folosesti programul " keepalive "

pentru mentinerea continua a conexiunii ?

Vezi,aici ceva ,o setare:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=13083

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu pot sa cred ca e sectiunea de Radioamatorism (cine stie ce e aia) si sa vad afirmatie de genul: "amplificatorul daca-l pui nu mai poti comunica cu serverul lor". Domnilor, comunicarea in telefonia mobila este full duplex. Adica in ambele directii in acelasi timp (CDMA...ca la TDMA e in time-slots diferiti) ! Emisia telefonului e pe o frecventa, iar receptia e pe alta (cu 10 MHz mai sus ca emisia - atat e ecartul intre Tx/Rx). Acum, ca sa mearga treaba cu amplificatorul RF, ai nevoie de amplificare in ambele directii, nu ? :)Deci un amplificator pt. emisie, altul pt. receptie, acordate cu un decalaj de 10 MHz, care pe deasupra sa mearga pe aceeasi antena. Destul de tricky de realizat, in situatii de amator.Legat de problema incarcarii paginilor f. incet la 5 linii semnal, iar la amicul cu 3 linii merge ok...parerea mea e ca: fie PC-ul are bube-n cap (virusi, alte asemenea...trebuie verificat), fie telefonul are probleme. Faceti schimb de PC sau telefon (pastrati locatia de test)...si comparatii rezultatele.Succes ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palade Vlad a deschis topic la"Radioamatorism" petru ca s-a referit la o antena pentru imbunatatirea receptiei(o antena FIF-UIF cu amplificator) Poate era mai bine sa deschida topic la Repair.Am devenit oftopic ca sa AJUT---SA AJUTI este si scopul acestui forum !!! Nu stiu daca Palade Vladeste interesat de full duplex ,simplex , sau i-l intereseaza ! Acum vrea doar sa-si rezolve cit mai repede situatia care i-l nemultumeste ! OFTOPIC : Prin modul de exprimare din postul tau consider ca ai jignit colegii de forum si ar trebui sa-ti ceri scuze !

Nu pot sa cred ca e sectiunea de Radioamatorism (cine stie ce e aia) si sa vad afirmatie de genul:

Share this post


Link to post
Share on other sites

TOTAL OFF-TOPIC:Daca cineva s-a simtit ofensat, sa ma scuze. Nu a fost intentia mea.Da, forumul se presupune ca e un loc unde sa afli informatii care sa te ajute. Insa problema e ca multi care nu au cunostinte suficiente, dau te miri ce sfaturi, iar cei care sunt in necunostinta le iau drept bune. Deci sunt indusi oarecum in eroare. ON-TOPIC:nu ai probleme de semnal, draga coleg de forum (daca arata 5 linii). Ai fie probleme de PC sau telefon (dupa partea RF). A...inca o chestie care mi-am amintit-o: incearca, daca ai telefonul aproape de PC, sa-l indepartezi. Unele surse de PC scot niste mizerii de spectru larg, care poate-ti afecteaza telefonul (si chiar arata 5 linii).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palade , te-ai suparat pe noi ?Te rog sa ne zici daca ai rezolvat . Si totusi exista o solutie :se poate monta o antena exterioara cu amplificator numai pe partea de Rx fara a se interveni in telefon , dar nu pot sa estimez cat va fi de eficienta . Traseul semnalului ar fi -antena Zapp-amplificator RF-antena dipol langa antena telefonului . Astept pareri si sugestii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Imi cer scuze ca nu am raspuns pana acum, dar intru pe net numai in weekend. Inca nu am rezolvat problema.Va multumesc tutoro pentru sfaturi...o sa incerc cu o antena YAGI cu>9elemente, sa vad ce obtin.Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.