Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce osciloscop sa iau???? Dintre cele 3 de pe pag 2 ???????


Adrian Luben
 Share

Recommended Posts

Am vb cu cineva care are un osciloscop Tr4653(EMG 1555) 2x100Mhz

Mie mi se pare ecranul cam mic. Respectivul cere pe el 500ron(nefolosit), merge f. bine+sonde si inca ceva pe la el.

 

Intrebarea mea e: credeti ca merita, avand in vedere ecranul nu prea mare, ce parere aveti de performante?

Cu cat raspundeti mai repede cu atat mai bine ca sa stiu ce ii spun la om, va multumesc!

 

Poza e orientativa, nu arata ca cel din poza!

Modelul cred ca este cel din poza, cel putin asa am descifrat codul.

Later edit: Intrebare noua, pe pagina 2, la "Dilema", astept pareri :yawinkle:

 

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

2x100 MHz... deci banuiesc ca are 2 iesiri, macar... ar fi prea frumos sa fie si bispot!!! :goodman: cat despre marimea ecranului, nu te alarma: toate osciloscoapele facute inainte de '89, si ceva vreme dupa au tuburi cu diagonala foarte mica... asta deoarece deflexia electrostatica e mult mai pretentioasa ca cea electromagnetica (cea cu bobine de deflexie, din televizoare/monitoare...).(daca il cumperi si o sa fii tentat sa te uiti inauntru, la tub, o sa vezi cam despre ce vorbesc... asa ceva n-ai mai vazut, si nici n-o sa vezi intr-un televizor/monitor!!!!)

Link to comment
Share on other sites

Daca e 2x100...cum sa nu fie "bispot" ? Se vede in poza ca are 2 intrari distincte fiecare cu atenuatorul ei, o singura baza de timp, comuna ambelor spoturi, etc.Se merita, dupa parerea mea. Nu e o afacere foarte profitabila, dar merita, o sa ai cu ce sa iti faci treaba.PS: Testeaza-l calumea inainte sa il cumperi (mai ales in fiecare treapta a bazei de timp). Daca observi vre-un defect, indiferent daca ti se pare ca poate fi reparat usor sau nu, cere-i respectivei persoane sa mai scada din pret. Defectele nu sunt ceea ce par la osciloscoapele astea vechi si mai ales "nefolosite" sau foarte putin folosite. Contactele imperfecte la o prima vedere, pot fi altceva, dupa ce il desfaci si incepi sa cauti :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

blind, nu-i musai sa fie si tubul cu 2 spoturi daca osciloscopul are 2 intrari!!! (exista niste circuite de comutatie care pot decala afisarea spotului astfel incat sa preia semnal de la ambele intrari, si inertia naturala a ochiului face restul trebii... eu insa ma refer exact la tuburi catodice cu 2 spoturi, nu la artificiul constructiv amintit!!!)tavi... sa-ti aduc aminte de fiabilitatea "vechiturilor", care si dupa 20 de ani de utilizare intensiva sunt inca functionale, sau chiar "de competitie"??? (faptul ca noile "piese de schimb originale" nu fac nici 2 bani, e alta treaba...)adrian, da, ai dreptate... intrari voiam sa scriu, dar am postat cu mintea "putin" in alta parte... :prayer:

Link to comment
Share on other sites

Daca are 2 intrari de semnal asta nu inseamna ca are si 2 spoturi de electroni.Eu am un osciloscop rusesc cu 2 canale si un singur spot. Poate afisa 2 canale pe acelasi ecran desi are un singur spot pentru ca foloseste niste artificii: sau face comutare foarte rapida intre cele 2 canale (chop) sau afiseaza intai un canal, pe urma - la urmatoarea baleiere a tubului - al doilea canal. Modul asta se chema alternate.Alte osciloscoape au 2 tunuri de electroni cu 2 spoturi baleiate independent si IN ACELASI TIMP, nu pe rand cum am eu. :smt003

Link to comment
Share on other sites

va multumesc pt. sfaturi! Cred ca o sa-l iau, omul imi ofera la el 2 blocuri optice noi si multe sonde, in plus o sa-i schimb fata sa arate mai modern si o sa-mi fac treaba cu el pana o sa iau altceva. :yawinkle:Inca ceva am uitat sa ma asigur, banuiesc ca nu e pe lampi nu?

Link to comment
Share on other sites

Inca o "Dilema"

 

 

M-am decis, nu mai iau pe acesta ca totusi are ecranul mul prea mic, o sa-mi iau pe parcurs unul mai performant, pana atunci raman la decizia de a lua E-0102, E-0104 sau E-0108

 

Va rog sa-mi spuneti caracteristicile de baza la acestea si sa-mi ziceti cam pt. ce ati opta voi,(daca aveti poza lui E-0108 ca nu stiu cum arata). Va multumesc mult!

Link to comment
Share on other sites

mai intai, de unde le scoti si pe-astea??in al doilea rand, daca nu ma insel, astea erau osciloscoape "didactice"!!!deci nu te astepta la performante trasnitoare... mai bine il luai pe ala, ca macar exista, si mai ales, mergea!!!si daca te ingrijorezi de schema, era suficient sa faci cateva poze cu obiectul, si sa zici ce scria, precis, pe tablita cu seria si modelul... (s-ar putea ca tavi deja sa aiba schema osciloscopului aluia... daca cereai schema pe topicul care trebuia, nu cred ca nu te-ar fi servit!!!)

Link to comment
Share on other sites

Nu eram sigur ca la tuburi catodice cu 2 tunuri va refereati cand ati zis bispot, stiam din scoala ca sunt foarte foarte rare (am avut ocazia in liceu sa ma joc pe unul rusesc din 1900 toamna, era nevoie de 2 persoane ca sa il care)

De obicei cand lumea zice "doua spoturi" se refera de obicei la 2 canale, nu efectiv la 2 tunuri in acelasi tub.

 

My bad...

 

Adrian Luben daca persoana care ti-l vinde nu e de pe forum, cumpara-l si scoate-l la vanzare, o sa aiba alt norocos parte de el :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines