Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Photo

Defectiune player auto AKAI


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   mottofree

mottofree

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 171 posts

Posted 05 March 2017 - 03:39 PM

Am un car player Akai CA001A-3128M3 care nu mai porneste ,pe fata detasabila nu se aprinde nimic ,nici afisor (LCD) ,nici ledurile de la butoane (retroiluminare) ,nimic , e moarta .

Am luat fata detasabila jos si alimentandul numai pe firul galben (memory backup ,+) ledul de control clipeste regulat ; cand adaug si firul rosu (ignition switch) la plus nu mai face nimic .

Am apasat butonul reset ,verificat tensiunea de 5V pt procesor dar la intrarea stabilizatorului de 5V nu am tensiune (7805) ;nici pe stabilizatorul de 9V nu am la intrarea lui tensiunea de sistem (12V) .

Siguranta SMD poli am masurat-o si e in regula ,pe alimntarea finalului nu regasesc tensiunea de 35V (banuiesc,oricum o tensiune mult mai mare decat cea de alimentare) .

Documentatie nu am gasit  si sunt cam in ceata deoarece nu stiu cum e mersul la sculele astea . Cert e ca procesorul ar trebui alimentat pt a putea prelua comanda de pornire ,alimentat macar in momentul apasarii butonului de pornire .

Consumul masurat e de 5mA ceea ce conduce la concluzia unui defect de sursa care nu poate iesi din st-by dar in acelasi timp lipsa tensiunii de 5V poate fi si o lipsa comanda de proc ,poate fi si finalul ars si un mod de protectie - dupa cum precizam nu stiu care e algoritmul folosit in general la sculele auto decat ca are un booster pt necesarul de tensiune al finalului .

Cel mai mult ma ajuta o parere a unei persoane care s-a lovit de asa ceva dar si o expunere (in 2...3 randuri) despre modul in care functioneaza sculele astea ori ceva sfaturi .

Ori ce fel de pareri tehnice le apreciez .


Edited by George, 05 March 2017 - 06:10 PM.
Modificare titlu topic.


Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri
    ********

#2 OFFLINE   surubarila

surubarila

    Membru avansat

  • Membru activ
  • PipPipPipPip
  • 2,308 posts
  • Locatie:Prahova

Posted 05 March 2017 - 06:06 PM

Sanatate permanenta ! La aceste aparate e obligatoriu prezenta unei tensiuni , sa zicem 5V cea pe care ai gasit-o , dovada si led-ul care clipeste.Restul tensiunilor apar cand micon-ul primeste comanda ON si "activeaza" diverse stabilizatoare.Verifica butonul power/on prima data(rez. 0 la apasare) si spune-ne ce final audio ai , am intalnit integrate care aveau intern niste stabilizatoare cu functie ON/OFF.



#3 OFFLINE   mottofree

mottofree

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 171 posts

Posted 06 March 2017 - 12:05 AM

Tensiunea de 5V nu am gasit-o decat un stabilizator de 5V care nu are tensiune la intrare,implicit nici la iesire .

Tasta e buna dar le-am sunat si pe restul ,la aceasta am citit si rezultatul - 0 .

Ledul ala poate fi sarcina unui astabil la 12V cu enable inversat adica osc e in 1 iar cad apare tensiunea pe firul rosu omoara oscilatile . Se poate sa fie cu furt de energie si modelul e asta : TDA7388  http://www.tme.eu/ro...TDA7388-DTE.pdf . Nu pare sa vina din TDA 5V dar se poate sa blocheze uC daca e defect  .



#4 OFFLINE   dan cod

dan cod

    Dresor de Electroni

  • Moderatori
  • 28,292 posts
  • Locatie:Oradea

Posted 06 March 2017 - 12:14 AM

Aparatul se alimenteaza cu 12V deci nu cauta pe final 35V ca nu vei gasi.Pe pinii 6si 20 trebuie sa ai 12V adica alimentarea si daca procesorul porneste pe pinul 4 u deva in jur de 5V(pinii lui 7388).


P.s.despre sanatate era un salut

#5 OFFLINE   mottofree

mottofree

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 171 posts

Posted 06 March 2017 - 12:05 PM

Din sursa porneste decat un singur traseu de + la pinul 20 . La proc e dificil de masurat tensiunea deoarece uC e in TQFP 48 dar am sa cositoresc un terminal pe sonda de masura . De identificat nu pot deoarece e marcat in cod si acela sters partial motiv pt care am nevoie de diagrama.

@P.S. Nu pot sa raspund unui modertor decat cu da .

Attached File  Snapshot000002.jpg   311.94KB   4 downloads



#6 OFFLINE   dan cod

dan cod

    Dresor de Electroni

  • Moderatori
  • 28,292 posts
  • Locatie:Oradea

Posted 08 March 2017 - 01:02 AM

Eu ziceam sa masori tensiunea pe pinii 6si 20 la final si daca pe pinul 4 final comuta cand dai on.

#7 OFFLINE   mottofree

mottofree

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 171 posts

Posted 08 March 2017 - 10:52 AM

Asa am sa fac ,pt final e suficient sonda standard ca masor pe trasee ; bine ar fi daca asa cunoste ce rezistenta e inseriata pe comanda ,sa masor inainte si dupa - daca inainte e 1 si dupa e 0 inseamna ca pot incepe sapaturile la tranzistorul driver (daca are) sau finalul e blocat din diferite motive ,cel mai probabil e ars . 



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri
    ********

#8 OFFLINE   dan cod

dan cod

    Dresor de Electroni

  • Moderatori
  • 28,292 posts
  • Locatie:Oradea

Posted 09 March 2017 - 10:57 PM

Masoara ce am zis si revii cu rezultatul




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users