Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sterg un 12C508A ???

bogdan_

Recommended Posts

am si eu 2 PIC-uri, un 12C508A si un 12C509A pe care trebuie sa le sterg.sunt din alea cu fereastra pentru UV.intrebarea era daca o sa cumpar un neon din ala BLACK LIGHT de 6W sau 8W nu mai stiu de cat sunt se poate sterge cu unu din ala? daca da, cat timp tre sa il las?mercy....anticipat

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdan_

3

• sofian

1

• yo5oqa

1

• Arcer

1

Top Posters In This Topic

oky....si de unde se poate cumpara unul din ala?eu am acasa si o lampa pe care scrie Black ray lamp, Long wave UV 366nm. dar nu stiu ce putere are ca nu mai are eticheta. dupa marimea tubului cred ca in jur de 3-4W. am incercat si cu ala. lam lasat mai mult de o ora si tot nu merge.

Eu stergeam memoriile eprom cu un bec cum sint cele folosite la stilpii de iluminat; becul are un invelis exterior care trebuie spart si ramine un tub care genereaza ultraviolete (atentie, ca sint periculoase pentru ochi si mai si bronzeaza pe deasupra). Mai trebuie si un drossel in serie cu tubul ca altfel sare siguranta sau crapa becul ... eu am trecut prin ambele faze ...Cam in 15-20 min era gata treaba ... nu stiu cit trebuie la pic-uri, dar nu cred sa fie mare diferenta.