bogdan_ Posted December 22, 2004 Share Posted December 22, 2004 am si eu 2 PIC-uri, un 12C508A si un 12C509A pe care trebuie sa le sterg.sunt din alea cu fereastra pentru UV.intrebarea era daca o sa cumpar un neon din ala BLACK LIGHT de 6W sau 8W nu mai stiu de cat sunt se poate sterge cu unu din ala? daca da, cat timp tre sa il las?mercy....anticipat Link to comment
sofian Posted December 22, 2004 Share Posted December 22, 2004 nu este bun cel black light trebuie cu ultraviolete costa cam 30$cam 25 minute Link to comment
bogdan_ Posted December 22, 2004 Author Share Posted December 22, 2004 oky....si de unde se poate cumpara unul din ala?eu am acasa si o lampa pe care scrie Black ray lamp, Long wave UV 366nm. dar nu stiu ce putere are ca nu mai are eticheta. dupa marimea tubului cred ca in jur de 3-4W. am incercat si cu ala. lam lasat mai mult de o ora si tot nu merge. Link to comment
yo5oqa Posted December 22, 2004 Share Posted December 22, 2004 Eu stergeam memoriile eprom cu un bec cum sint cele folosite la stilpii de iluminat; becul are un invelis exterior care trebuie spart si ramine un tub care genereaza ultraviolete (atentie, ca sint periculoase pentru ochi si mai si bronzeaza pe deasupra). Mai trebuie si un drossel in serie cu tubul ca altfel sare siguranta sau crapa becul ... eu am trecut prin ambele faze ...Cam in 15-20 min era gata treaba ... nu stiu cit trebuie la pic-uri, dar nu cred sa fie mare diferenta. Link to comment
bogdan_ Posted December 23, 2004 Author Share Posted December 23, 2004 so...pana la urma....se gasesc si pe la noi neoane din alea?ca pe la faza cu becul nu prea imi vine sa ma bag... Link to comment
Arcer Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Propunerea mea este sa le arunci pur si simplu si sa folosesti in schimb PIC12F635 de ex, la numai 1.3USD bucata. Link to comment
Recommended Posts