Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

HELP-Nokia 7181 pip digivision,sasiu B-E2


Guest emericpop

Recommended Posts

Guest emericpop

Salutari tuturor electronistilor.Ma bucur ca v-am gasit.Va rog sa ma ajutati, am intalnit urmatorul defect:la tv-ul sus amintit la pornire apar toate tensiunile inclusiv inalta, darnumai pentru o perioada de 2 secunde,dupa care dispare totul.Am inlocuit toate electroliticele din sursa inclusiv TEA2164.Am verificat toate rezistoarele,S200AF-ul este bun.tranzistorul final linii este bun, insadupa 2 secunde tensiunea de alimentare pe pinul 16 al integratului scadede la 11,5v la 8 v, S-ul nu mai este comandat,rezulta lipsa functionare.Sursa este de tip master-slave in rolul primului fiind un ic LM393N.Mi-ar face placere daca cineva ar dispune de o schema mai buna,a mea e de pe eserviceinfo.com insa nu se refera numai la acest tip de tv.Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Guest emericpop

Sincere multumuri pentru sfaturi.Iata cum am procedat: 1.Am decuplat pe rand toate diodele din sursa,am incercat cu becul in sursa,acelasi lucru,in loc de 150v pt.finalul linii,am numai 12v, pe celelalte iesiri 1-2-2,5v.2.Am scos traful de linii si idem.3.In finala linii, in loc de Bu am pus ca sarcina un bec de 40w si idem.Mi-a ramas sa verific masterul, un LM393 N,oare impulsurile care vinpe pinul 6 a lui TEA2164 de la master determina corecta functionare a oscilatorului si implicit comanda bazei tr. din sursa.Asta e ce nu stiu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest emericpop

lulu07-ti-am urmat sfatul(primul),am pieptanat totul din jurul masterului, inclusiv condensatorii-acelasi rezultat.Am sa schimb toti rezistorii din jurul lui TEA2164 deoarece am mai patit,masurat era buna iar in circuit nu.Partea proasta e ca nu am manual service deoarece aceste tipuri de defecte sunt evidentiate.Am incercat chiar si alimentarea lui TEA de la o sursa exterioara cu 12 Vcctensiunea nu scade insa restul e identic, de asemenea la decuplarea legaturii intre pinul 6-TEA si pinul 7-LM393N,Tv-ul nu porneste.Oricum inca nu am de gand sa-l arunc.

Link to comment
Share on other sites

in vol "generalelco "circuite de alinentare in comutatie nr. 2 (ed. 1996)pag. 99 , gasesti schema. Acolo vei gasi si explicatia solocitata de tine. Ce mai vulnerabila piesa e trafo de derivare. Lm are alimentare ? Dar masa e buna ?

Link to comment
Share on other sites

Guest emericpop

Merci f.mult.Are si LM alimentare tot atat cat au si celelalte etaje adica 2-3secunde.Am incercat pe rand la fiecare pornire sa verific alimentarea unor etaje,tensiuni sunt insa dispar.Exista diferenta intre TEA2164/G(originalul) si TEA2164?Problema este ca dupa pornire apar toate tensiunile insa pentru scurt timp,dupa care dispar nu se aude tiuit,nu zgomot,nu nimic.In aceste conditii este dificil sa caut.Mentionez ca TEA-ull-am scos dintr-un Sony in care functiona perfect.Am gasit un manual service al lui TEA,poate ma va ajuta sa ma luminez mai mult.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines