Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

As dori documentatie despre izolatia in vid


Guest micu83

Recommended Posts

Guest micu83

Am proiect de licenta despre izolatia in vid la celule de medie tensiune si as avea nevoie de documentatie.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

pai profu nu ti-a dat si niste referinte?in mod normal vidul este izolator perfect, asa ca scurgerile de sarcina sunt mai degraba efecte de tip CORONA, termoemisie, efect fotoelectric sau inrudite cu astea.Oricum, modul in care ai pus problema nu este explicit. Poate mai multe detalii ofera mai multe raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Guest micu83

Am proiectul de licenta "Celula de medie tensiune echipata cu intreruptor cu vid" si as avea nevoie de documentatie despre cum se produce vidul la intreruptor.

Link to comment
Share on other sites

Guest mister_rf

Am proiect de licenta despre izolatia in vid la celule de medie tensiune si as avea nevoie de documentatie.

Documentatie poti sa soliciti in cadrul grupului de discutiihttp://finance.groups.yahoo.com/group/electrice/cursuri pe aceasta tema:http://popase.z1.ro/echipamente/Curs%20 ... 20ulei.pdfhttp://popase.z1.ro/echipamente/Curs%20 ... %20SF6.pdfhttp://popase.z1.ro/echipamente/Curs%20 ... %20vid.pdf
Link to comment
Share on other sites

Pentru introducerea vidului in celulele de MT se folosesc butelii care contin vid lichefiat, exact ca la buteliile de aragaz.

Dar pentru scoaterea vidului, oare cum se procedeaza? :yawinkle: Cand mai e nevoie de cate o reparatie... Banuiesc ca nu poti sa lucrezi cu vidul bagat, ca te suge... :rolleyes: Cirip
Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca la noi in tara se folosesc intrerupatori de MT cu vid. Pe unde am fost am vazut numai cu ulei putin (RMNG-URSS, CKD-Cehoslovacia licenta Dalle-Elvetia, Electroputere etc) sau cu hexaflorura ca cei Siemens adusi acum 2-3 ani. Ideia e ca contactele trebuie sa stea totusi intr-o solutie care sa absoarba energia arcului electric si sa le raceasca, altfel se pot forma punti de material conductor intre contacte, bine-nteles asta in cazul nefericit cind deconecteaza la un scc.

Link to comment
Share on other sites

@ micu83 un exemplu: iei un releu electromagnetic, il pui untr-o incinta inchisa ermetic si ii pui la incinta o pompa de vid, si asta e "intrerupatorul" despre care vorbim. Gandeste-te pe tema asta. :yawinkle: @ Marele SavantPe de alta parte nu am auzit de vid lichefiat, nu prea vad cum ar putea exista asa ceva, sau cel putin cum il scot din butelie ca sa-l foloseasca.

Link to comment
Share on other sites

@ micu83 un exemplu: iei un releu electromagnetic, il pui untr-o incinta inchisa ermetic si ii pui la incinta o pompa de vid, si asta e "intrerupatorul" despre care vorbim. Gandeste-te pe tema asta. :yawinkle:

 

Te asigur ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre celule de medie tensiune, asta in energetica inseamna cativa kilovolti sau zeci de kilovolti. De multe ori contactele sunt actionate pneumatic, nu electromagnetic, mai exact este vorba despre chestiile alea care le vezi pe camp, ca o gradina de stalpi de beton, legate cu sarme de medie tensiune si care au maciuliile colorate unele cu rosu, altele cu galben si altele cu albastru (ca e trifazic, nu ca ar avea vreo legatura cu steagul tarii)

 

Un banc:

2 electricieni pe un stalp de tensiune, unu vede o batranica si ii zice:

- Doamna, doamna, va rugam frumos, ne dati si noua firul ala rosu?

Babuta se apleaca, apuca firul si il intinde celui de pe stalp. La care colegul lui zice:

- Ti-am zis io' ma, ca ala rosu e nulu'!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines