Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare PDA Palm


Guest Rapa

Recommended Posts

Guest Rapa

Salut! Am urmatoarea problema si am nevoie de ajutor:

 

Am un PDA Palm si nu se mai incarca, am masurat voltajul pe mufa de alimentare de la transformator si este 0. Transformatorul este pt prize tip SUA 120AC si folosesc un invertor 220DC - 110AC.

As dori sa stiu daca pot inlocui transformatorul cu unul cu aceeasi tensiune la iesire dar la 220DC de la un telefon mobil.

Atasez mai jos cateva poze cu transformatorul:

 

http://rapa2k7.evonet.ro/SANY0201.JPG

http://rapa2k7.evonet.ro/SANY0202.JPG

http://rapa2k7.evonet.ro/SANY0203.JPG

http://rapa2k7.evonet.ro/SANY0204.JPG

Link to comment
Share on other sites

iei un transformator de cel putin 6 V / 500 mA, (poti plusa pana la 12 V, dar mai mult n-are rost, curentul poate sa fie mai mare fara probleme).dupa care folosesti una din solutiile: 7805 sau LM317... gasesti schemele de utilizare pe forum, sau in datasheeturi.sau daca esti dispus sa-ti bati un pic mai mult capul, o schema discreta, cu tranzistor de putere si dioda zenner de 5,1 - 5,8 volti...e simplu si usor... succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Vezi ca daca ai aplicatia pentru palm desktop instalata, iar pda-ul il legi la calculator prin cablul usb si il lasi acolo ceva timp, o sa se incarce :yawinkle: (muult mai greu decat cu incarcatorul, dar se incarca).Eu am un zire72 special edition si asa il incarc, imi e mai comod sa car un cablu cu mine decat un incarcator.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rapa

Leg PDA la usb si pornesc aplicatia si se incarca? Multumesc de sfat acum il incerc pana ma apuc de alta solutie.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines