Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

VU-metru cu VFD


Guest cat87

Recommended Posts

Guest cat87

Am pe acasa un VU metru VFD si as dori sa-l folosesc . Singura problema e ca nu stiu cum si cu ce sa comand display-ul, ca sa functioneze ca un VU-metru. Am pus si o poza cu el (scuzati calitatea dar altceva nu am avut)Aveti niste idei?????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Identificati terminalele filamentului, alimentati la 3-4v dc pana se vede filamentul rosu-visiniu (filamentul este format din niste fire subtiri, 3...4 la numar conectate la capete in stanga-dreapta afisajului.Identificati anodul unde trebuie aplicata tensiunea inalta (minim 15V). Prin conectarea la masa pe rand a terminalelor segmentelor acestea se vor aprinde.

Link to comment
Share on other sites

Ala e balonul de la casetofonul deck Iauza 221, filamentul e la 6,3Vca si se poate comanda cu integratul de la Kastan, mai putin digitii de contor. Daca pui un plastic fumuriu peste el nu se va vedea decit partea de vu-metru.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines