Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transf ?


Guest Darius

Recommended Posts

Este de apreciat ca ai facut fotografie, dar ar fi trebuit sa pui un obiect de referinta (bricheta, rigla gradata, etc.) Doar comparand cu carcasa este greu de apreciat dimensiunea.Masoara diametru si inaltime macar, daca nu si diametrul sarmei din secundar. In functie de acesta, estimezi curentul, apoi stiind si tensiunea afli puterea.Daca transformatoarele au diametru de circa 14cm puterea ar fi cam 150W. Mai mult date, mai mare precizia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest donpetru

La dimensiunile alea transformatoarele nu au mai mult de 250VA bucata.

cum pot sa vad si cati volti au sa stiu cam ce kit sa imi iau

S-ar putea sa scrie la ce tensiune primara se folosesc: 115V sau 230V. Daca nu scrie masori rezistenta ohmica a primarelor celor doua transformatoare iar pentru transformatoare toroidale de 200-300VA trebuie sa fie de circa 8-10 Ohmi. Daca e mai mica de 10 Ohmi sunt mari sanse sa ai infasurari primare de 110-115V. De fapt o rezistenta mai mica corespunde unei infas de 115V datorita faptului ca acesta infasurare trebuie sa suporte dublu val. curentului unei infasurari primare de 230V. La transformatoarele toroidale am observat ca infas primara pentru 115V are rezistenta ohmica cu circa 2-4Ohmi, atentie, mai mica decat in cazul unei infasurari primare la 230V.O alta alternativa este sa inseriezi infasurarile primare si sa le conectezi la reteaua de 230V 50hz. Adica rosu de la un transformator cu negru de la celalalt le unesti iar un rosu care iti ramane de la un transformator si un negru de la celalalt le conectezi la retea. Iti recomand sa inseriezi cu infasurarea primara nou creata din cele doua infasurari inseriate o siguranta de 5A si un ampermetru setat pe pozitia de 20A alternativ. Te folosesti de un voltmetru sau multimetru pe care il conectezi in secundar si vezi ce tensiune iti indica. Verifici temperatura trafo iar daca totul e OK poti sa desfaci cele doua infasurari create si sa conectezi un singur transformator la retea cu siguranta si ampermetru conectate ca in prima situatie. Vezi daca curentul din primar tinde sa creasca iar daca nu creste si se stabilizeaza inseamna ca infas. primara este de 230V. Masori tens. secundara si...gata. P.S. Cu un transformator de circa 250VA ca in poza poti sa alimentezi lejer doua TDA-uri 7294.NUMAI BINE.
Link to comment
Share on other sites

Toate bune si frumoase, dar nu vad ce tensiuni scot trafo in secundar. Deci, inainte de a cumpara ceva, afla si ce sursa poti obtine cu ele, pe urma te hotarasti ce amplif faci.

Link to comment
Share on other sites

d1234, daca nu esti sigur sau nu scrie pe traf tensiunea primarului, ia si masoara rezistenta primarului unuia sau mai multor trafo de marimi asemanatoare, care sint sigur la 220Vac, ca sa-ti faci o ideie de cit ar trebui sa fie si compari cu trafo alea toroidale. Logic, ca daca e mult mai mica rezistenta, pot fi la 110 sau 120Vac si atunci le inseriezi ca sa le legi la 220Vca.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines