Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

DOCUMENTATIE ß L 107


Recommended Posts

Salutare, am nevoie de documentatia acestui circuit integrat ß L 107 .Schemele mele sunt cu lm107 insa nu e de gasit la nici un magazin si l-am luat pe asta cu gandul ca e varianta romaneasca a lui, dar nu merge , nu cred ca se potriveste pin la pin cu lm107 j care are tot 14 pini.Imi puteti spune macar unde gasesc si eu cataloagele antice ale pieselor romanesti , ca pe net nu le-am gasit nicaieri, macar ca nu se mai fabrica.mercieventual imi pueti recomanda o serie a unui amplificator operational care se gaseste peste tot?:d

Link to comment
Share on other sites

se pare ca din pacate l107 nu ma ajuta , multumesc oricum pentru ajutor.Am luat un TL072 si am facut cateva circuite ca aici http://webpages.ursinus.edu/lriley/ref/ ... node5.html.

Am facut inverting, non inverting si differential amplifiers, insa nu merge bine decat al doilea, iar al treilea doar in anumite limite.Alimentarea circuitului am facut-o la 12 v de la o sursa de calculator, momentan nu am alta sursa la dispozitie.Normal in datasheet scrie ca trebuie alimentat la +/-15V.Adica nu merge la o sursa obisnuita de 15V?(gnd de la Vin,Vout, l-am conectat la minusul sursei)

Link to comment
Share on other sites

Normal in datasheet scrie ca trebuie alimentat la +/-15V.Adica nu merge la o sursa obisnuita de 15V?(gnd de la Vin,Vout, l-am conectat la minusul sursei)

Foaia de catalog nu specifica o tensiune minima de functionare (cu atata mai putin ca "trebuie" la +/-15V), ceea ce inseamna ca nu este un parametru garantat, dar daca tragi un ochi pe grafice, caracterizarea circuitului incepe de undeva de pe la +/-4V. Asta inseamna ca poti alimenta circuitul cu minim 8V sursa simpla, nu diferentiala, deci cei 12V ar trebui sa fie de ajuns.In general operationalele nu necesita neaparat sursa diferentiala. Depinde de circuitul in care le conectezi. Eu nu pot accesa lincul pe care l-ai postat. Posteaza schema montajului realizat si poate te pot ajuta.Cirip
Link to comment
Share on other sites

OK, asta e schema. Si cum ai alimentat? Ca daca ai pus -Vcc la In+ si ambele la masa (minusul sursei de 12V) e normal sa nu mearga.CiripEDIT: Vad ca ai mai modificat... Fa asa. Pune 2 rezistente de fo 10K in serie si leaga-le intre +12V si masa. In pct comun al rez legi intrarea In+. Mai pui un condensator de cativa uF in serie cu R1 si vezi daca merge. Inainte de a baga semnal, masoara tensiunile. Trebuie sa ai jumatate din tens de alimentare, static, pe In+, In- si pe iesire. Daca nu ai asa, nu baga semnal ca nu merge. Redeseneaza schema daca vrei sa discutam mai in clar. O poza face cat o mie de vorbe.Bafta!

Link to comment
Share on other sites

ba cam asa am facut , de exemplu la inverting amplifier am pus masa Vin la -Vcc , adica la minusul surseri.Cum ar fi trebuit alimentat? ideea e ca tensiunea de intrare e obtinuta porintr-un divizor de tensiune tot din tensiunea de 12 V si de aceea am considerat ca masa sa fie comuna pe tot circuitul si la intrare si la iesire si la -Vcc.

Link to comment
Share on other sites

asta ar fi circuitul, am incercat sa notez unde ajung + , -, si intrarile , e acolo si un comutator ca sa treaca de pe inverting pe non inverting.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines