Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplifcator cs-2500


Guest mitotakis

Recommended Posts

Guest mitotakis

Salut. Sunt nou pe acest forum si de aceea va rog sa imi iertati eventualele inexactitati in exprimarea tehnica. Am nevoie de ajutor. Am o putere BlueTech CS-2500( frequency response: 20 Hz to 20 kHz, power: 260W RMS pe fiecare canal, total harmonic distorsion: <= 0,1 %). Va rog sa imi spuneti de ce factori depinde functionarea puterii in zona rosie a ei, si cum as putea sa evit acest lucru. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

in primul rand trebuia sa postezi la documentatie @ stuff.ca sa iti raspund ..... pt a evita " zona rosie" trebuie sa tii potentiometrele la limita clipitului ledurilor de clip.clipul este saturatia amplificatorului

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

Va rog sa imi spuneti de ce factori depinde functionarea puterii in zona rosie a ei, si cum as putea sa evit acest lucru.

Factorul care influenteaza functionarea unui amplificator in zona rosie este depasirea sensibilitati nominale sau altfel spus valoarea nominala a excursiei de tensiune de pe intrarea amplificatorului (spre exmplu un amplif. audio are puterea nom de 200W, aceasta corespunde unei val. a tens. de atac de intrare, de exemplu: 1,5Vef). Depasirea valori de 1,5Vef conduce la aparitia de distorsiuni armonice de val. mai mult sau mai putin mari fata de valoarea masurata la puterea nominala. In acest caz spunem ca amplificatorul functioneaza in suprasarcina de unde si "clip-ingul" vumetru-lui in zona rosie.Ca sa eviti acest lucru trebuie doar sa folosesti corespunzator amplificatorul pastrand un nivel de volum in limite rezonabile. Daca vrei "putere mai mare" schimbi amplificatorul cu "unul mai puternic" ca sa eviti utilizarea celui mai "putin puternic" in zona rosie.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines