Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest hackdoom

TRAF ? HELP ?

Recommended Posts

Guest hackdoom

am un trasformator , cu u-uri stiu ca am + - 65 V in secundar....de unde l-am luat pe sigurantele dinaintea c-urilor scria 6,3 amperi , nu stiu daca are vre-o relevantaNU SE POATE CALCULA ...cati amperi imi pote furniza?makar in marevre-o metoda ....home made....Nu cunosc puterea lui....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru a evalua corect puterea trafului masoara suprafata sectiunii miezului (adica inmulteste latimea unei tole cu grosimea pachetului de tole). Sectiunea miezului (in cm patrati) o imparti la ....hmmm 1,3 daca presupunem o calitate medie a tolelor . Numarul rezultat il ridici la patrat si afli puterea maxima a primarului .Bineinteles ca puterea asta depinde de calitatea tolelor - pt tole mai bune-->putere mai mare la aceeasi sectiune a miezului . Insa tu cum ai vrut o aproximare coeficientul ala de 1,3 ar fi cel mai potrivit . Pentru puterea pe care o poti scoate din secundar se inmulteste puterea maxima a primarului cu 0.8 - 0.85 pt puteri sub 200 w sau cu 0.9 - 0.95 pt puteri peste 200w . Intensitatea maxima a curentului din secundar (adica amperii pe care ii scoate) ii poti afla impartind puterea din secundar la tensiunea masurata in secundar (asta in cazul in care are un singur secundar - daca are mai multe ...e mai complicat).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.