Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ipa 400 ! intrebare


Guest hackdoom

Recommended Posts

Guest hackdoom

la ipa 400 ! pt ca am facut ca facut cablajul in oglinda va trebui sa leg finalii cu cabluri !Exista vre-o grosime minima ?? pot avea probleme ???care e lungimea maxima ??

Link to comment
Share on other sites

La mine le-am pus cam de 5 cm...cica provizoriu pana imi iau talpa de aia in forma de L dar .....asa ramas de un an jumate de cand am facut amplificatorul :smt003 . Ideea e ca firele sa fie cat mai scurte cu putinta....la aia 5 cm cat am pus eu nu am avut probleme (adica nu au aparut oscilatii, zgomote, destabilizare a etajului final sau mai stiu eu ce ) .

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

Nu exista o lungime maxima prestabilita si nici nu exista vreun articol dintr-un normativ care sa stabileasca acest aspect. Din experienta iti spun: daca utilizezi cabluri "de boxe" cu sectiunea de 1-1,5mm patrati si lungime de maxim 400mm nu o sa ai probleme. Este indicat sa te folosesti de cat mai putin cablu din anumite considerente atat economice cat si tehnice. Personal am incercat din diverse motive la un AV400 acum mai bine de 5ani sa conectez finali de cablaj prin cablu de boxe de 1mm patrat si lungime 250mm si de atunci si pana in ziua de azi nu au fost probleme. Asadar, SUCCES.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines