Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema semnal audio distorsionat


Vizitator fsilviu86

Postări Recomandate

Vizitator fsilviu86

am tot cautat o schema sau un montaj gata facut sa pot atenua un sunet dar fara ai lua din calitate. si va spun si de ce vreau asa ceva. am un casetofon la masina unde am scos capul de redare si am legat direct firele de la un cablu cu mufa jack si vreau sa redau muzica din telefon sau un alt player. problema este ca trebuie sa tin telefon foarte incet iar aparatul destul de tare pt a putea sa aud sunetul cat de cat clar dar se aude fara bass. daca dau mai tare din telefon incepe sa se distorsioneze sunetul. vazusem undeva o schema facuta de cineva dar nu mai stiu unde si cum era facuta. acea schema era facuta special pt cei care sau legat cu semnalul audio direct pe firele de la capul de redare al unui casetofon.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Capul de redare al casetofonului auto este compensat în frecvență la intrarea în preamplificator.Nu e o soluție bună ce ai făcut acolo, corect ar fi să aplici semnalul audio extern pe potențiometrul de volum. Sau dacă nu ai potențiometru (volum controlat digital) poți să injectezi semnalul direct în integratul amplificator final audio.Și reglezi volumul din telefon.

Link spre comentariu

de regula firele alea intra prin niste rezistente in pinii unui integrat de pe placa casetofonului.Zi-ne ce scrie pe integratul cu pricina.din integrat sunetul iese cu nivel de linie.daca te legi pe iesirea integratului sunt sanse sa te duci mai departe cu nivel mult mai acceptabil, dar daca ai circuite de muting trebuie sa te legi prin niste rezistente de macar 2k ohmi de la telefonul tau pe acele iesiri.ai putea chiar sa elimini integratul din circuit.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări