Jump to content
Motreanu Sorin

[Date?] Compresorul medical IOR CUD 4

Recommended Posts

As dori sa ii intreb pe cei care lucreaza in domeniu si au intrat in contact cu acest tip de compresor ce caracteristici are? Ma intereseaza dimensiuni aproximative de gabarit si date functionale (capacitate pistonase,capacitate butelie aer comprimat si mai ales debit). Din cate stiu erau folosite la unit-urile dentare "dentior" fabricate de IOR Bucuresti.

 

Doresc sa achizitionez acest compresor pentru mici lucrari casnice cum ar fi suflarea cu aer comprimat a miciilor mecanisme de la masini-unelte gen ministrung,piese motor,vopsire,umflare roti auto. Stiu ca exista in comert diferite chinezarii de capacitate mai mare la acelasi pret dar prefer ceva mai temeinic construit si durabil,chiar daca cu capcitati limitate decat ceva nou si prost. Am avut ocazia sa vad si unul fucntional,mai demult ce-i drept,recuperat de pe un unit dentar si cu toate ca nu i s-a acordat atentie prea mare a functionat cu succes ani multi.

 

M-ar interesa,daca cineva ma poate ajuta cu un scan dupa cartea tehnica a masinii.

 

PS: Referitor la ungere: Acest model de compresor banuiesc ca necesita si ulei.Ce tip de ulei recoamnda producatorul ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este nimeni care a reparat sau detinut acest model de compresor?

Edited by Motreanu Sorin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prin amabilitatea domnilor de la IOR am obtinut cartea tehnica a masinii. Daca mai este cineva interesat de aceasta sa ma caute pe privat si o pot trimite in format pdf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt curios cum ati beneficiat de "amabilitatea" celor de la IOR, eu le-am scris mai multe mailuri si nici pana acum nu s-au deranjat sa-mi raspunda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma bag in discutie chiar daca nu aduc mare lucru constructiv dar vreau sa atrag atentia asupra unui lucru generic:

Lucrurile sunt "durabile" daca se respecta si utilizarea in scopul in care au fost produse. Daca iei un Aston Martin si il folosesti pe post de tractor nu va mai fi durabil.

Cumpararea unui lucru uzat este discutabila mai ales daca nu se stie cum l-a utilizat fostul proprietar, dar neavand detalii va urez sa aveti un bun aparat.

Compresoarele de dentist de obicei sunt cu 2 "capete" si nu au nevoie de ulei, sunt cu teflon. Multe au sisteme de uscare a aerului si filtre.

Exista si cu ulei, dar cele noi din cate stiu eu sunt fara.

Edited by one

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este cu ulei,doua pistoane

L-am cumparat,functioneaza ok si ma bucur ca in loc sa dau aceeasi bani o chinezarie din magazinele de bricolaj am luat un lucru bun si robust.In plus este si silentios.Desigur,va fi folosit la lucrari mici (am specificat in deschiderea topicului) iar daca se strica....macar astea vechi sunt reparabile spre deosebire de ceva similar nou care e facut de asa natura incat nu renteaza sa il repari si mai bine iti iei altul.Am inteles ca cele din magazinele de bricolaj (mai ales cele de mica capacitate) sunt cu bobinaj din aluminiu...de grosimea buteliilor nici nu mai vorbesc,asta vechi e "tanc"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara. mi-am cumparat si eu chiar acum un compresor medical ior . pot primi cartea tehnica/pdf pe mail : sculpturica@yahoo.com ? nu reusesc sa-l contactez pe pm cu nici un chip pe dnul Sorin Motreanu.Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua,poate aveti probleme cu mesageria privata despre care sa mai discutat pe forum. Va trimit cartea tehnica pe mail !

Edited by Motreanu Sorin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am un compressor IOR CUD 3 si nu stiu cum functioneaza sistemul de ungere. Ma poate ajuta cineva? Este un fel de "pahar" intors cu fundul in sus si niste tevi care ar trebui sa distribuie uleiul. Dar acel "pahar" nu are nicio actionare mecanica. Cum ar trebui sa urce uleiul din rezervor in pahar si apoi sa coboare spre mecanism?

 

Va multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua,

 

Domnule Sorin Motreanu ma puteti ajuta si pe mine cu o carte tehnica pentru acest tip de compresor?

Cei de la IOR nu prea raspund la e-mail, telefon....si am prea multe componente lipsa....

Adresa de e-mail este faur.catalin@gmail.com

 

Multumesc anticipat,

 

Catalin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Compresoarele pentru dentisti nu sunt pe ulei. Sunt compresoare cu membrana. Pentru debite mari de aer se folosesc compresoare speciale, scumpe, care indeparteaza vaporii de ulei si apa din aer prin filtre speciale. Pentru ca intrii in gura omului, nu poti folosi cu aer industrial, plin de praf, ulei si apa.

Pentru utilizari nondentare, dar casnice (nu aparte de slefuit, picamere etc) e bun orice compresor industrial, cu un rezervor tampon de 3-5 litri. Eu am un compresor cu un rezervor de 3 litri, pe care il folosesc la aerograf si de care sunt foarte multumit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×