Jump to content
catalin004

Lipire display LCD - tehnica lipire

Recommended Posts

Salutare, sper ca am scris unde trebuie, nu am gasit o rubrica asemanatoare...Mi-a adus cineva, o cunostinta, adica o obligatie, 2 borduri de tractor John deer, la care are distrus displayul de bord. Restu bordului functioneaza ok. Problema este ca celalalt bord nu este identic cu cel original, mai avand estul componente neipite pe placa, orobabil alt model, insa LCD-ul este bun. Am atasat jos o poza cu banda, si displayul, ma intrebam cum se lipesc benzile de acest gen pe placa.Multumesc

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este necesar un vârf de lipit special, în formă de T

 

Ca si cel din videoclip?

Edited by cipri_mury

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am reusit cu mai multe ocazii fixarea benzilor de tipul acesta fie cu o bucata de plastic pusa peste banda si lipita cu super glue in capetele care ies in afara benzii, fie cu o bucata de tabla, de plastic, etc, fixata cu suruburi in capete.

 

In orice caz ar trebui folosit si un burete care sa uniformizeze apasarea pe banda (intre banda si materialul folosit la fixarea ei). Probabil se poate folosi si altceva gen un carton moale. Cred ca trebuie avut in vedere un material care sa reziste la umezeala, variatii de temperatura, etc

In cazul metodei cu super-glue e bun un buretel cat mai moale, in timp ce la varianta cu suruburi se poate folosi si un burete mai serios.

 

Depinde si daca cablajul permite gaurirea si fixarea cu suruburi.

Totusi nu este neaparat ca fixarea sa se faca imediat langa banda. Se poate pune o bucata mai mare (de tabla, de plastic, textolit, etc) pana in zonele unde placa permite fixarea cu surub.

Din cate imi aduc aminte eu a trebuit sa sacrific cateva trasee prin gaurire si pe care le-am refacut cu firicele.

La nevoie se pot face eventuale decupari in plasticul care fixeaza LCD-ul (eu am fost nevoit sa fac si lucrul acesta).

 

E suficienta fixarea cu suruburi de 2,5, saibe metalice + saibe izolatoare, piulita, etc

 

 

Posibil in cazurile mele sa nu fi fost atat de fine traseele, adica cel mult o sa fie mai greu de potrivit. In cazul asta probabil e de preferat varianta cu suruburi pt a repotrivi banda daca nu a mers din prima.

 

 

Evident, trebuie si curatata de impuritati banda pe partea cu traseele.

 

 

 

PS: Metoda cu super-glue este riscanta si din cauza faptului ca lipiciul poate sa ajunga intre traseele benzii si cablaj.

Daca nu ma insel, in ce priveste metoda aceasta s-ar putea renunta la burete, parca imi aduc aminte ca eu nu am folosit si a fost ok. Acuma depinde si de placa, etc

 

Cred ca in primul rand trebuie urmarita posibilitatea aplicarii metodei de fixare prin suruburi, deoarece aceasta ar putea fi si mai sigura in timp.

Sau eventual e mai usor reparabila daca apar oxizi intre banda si cablaj sau daca materialul folosit la uniformizarea apasarii nu isi mai face treaba bine.

 

Cred ca aveam si ceva poze, am sa caut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×