Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversie AD cu PIC16F873A


Guest MarkyZiP

Recommended Posts

Guest MarkyZiP

Hello ! Am mare nevoie de ajutor !! Vreau sa afisez pe un afisor cu LED-uri o tensiune de la 0 la 1 volti luata de la un traductor , iar afisorul sa-mi arate intre 5.0 si 7.0. Folosesc CAN pe 10 biti al PIC-ului dar nu ma descurc cu ADRESH (tot ce depaseste al 255 bit nu stiu cum sa-l afisez). Am realizat un Table cu 255 de valori ptr afisare dar pentru ce depaseste 8 biti nu stiu cum sa fac. Va rog dati-mi idei cum sa fac eventual cu exemple ca eu mi-am stors creerul si .... :smt005 . Deasemenea vreau sa pun un Set Point la o anumita valoare sa-mi deschida un releu, acea valoare sa o pot seta din 2 taste. Lucrez in asambler cu MPLAB IDE. VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!!

Link to comment
Share on other sites

Cite cifre are afisajul LED? Din ce ai scris (5.0 - 7.0) rezulta ca ai doua cifre.Pe canalul AN3 ai Vref=1V? Adica cum sunt bitii PCFG?Daca ai de afisat doua cifre si referinta este de 1V sau cit scoate maxim traductorul, pune bitul ADFM = 0 (din ADCON1) si ai rezultatul conversiei aliniat la stinga. Lucrezi numai cu ADRESH si uiti de ADRESL.

Link to comment
Share on other sites

> nu am respectat urmatoarele: conversia este pe 8biti nu pe 10afisarea este pe LCD nu pe ledurinu stiu ce fel de convertor folosesti si am inlocuit cu potentiometruam folosit 30% program words si 29% variabile din capacitatea picului-asamblerul a fost generat cu "ProtonBasicIDE"-simularea "ProteusISIS" :smt006

Link to comment
Share on other sites

Guest MarkyZiP

Va multumes foarte mult pentru indicatii si in special lui Bamse pe care il rog sa-mi trimita si fisierul "....... . bas" pentru a ma lamuri si eu cum e facut hex-ul. Fisierul "cod.asm" l-am compilat cu MPLAB dar nu merge (imi da vreo 400 erori), de aceea te rog sa-mi trimiti si .bas-ul. Am luat de pe net Proton IDE si incerc sa invat si eu sa lucrez cu un limbaj de nivel inalt. HEX-ul l-am scris in PIC functioneaza f bine dar problema nu e rezolvata complet. Set Point-ul trebuie sa-l pun de la 5.0 la 7.0 cu incrementare de 0.1. De exemplu : pun SetPoint 6.2 se aprinde LED-ul si trebuie sa stea aprins de la 6.2 in sus (prima problema), daca valoarea masurata scade sub 6.2 cu 0.2 abia atunci se stinge LED-ul (a doua problema). Este ca o banda proportionala. Multumesc anticipat !!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest MarkyZiP

Am luat de pe net varianta Proton IDE Lite, imi puteti spune unde gasesc varianta Basic ? (nu pot folosi PIC16F873) Deasemenea am o varianta demo la Proteus VSM (nu pot salva ce lucrez). Vreau sa mentionez ca folosesc softurile in scop didactic (bineinteles ca fac si montajele electronice tot in scop didactic). Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Guest MarkyZiP

Scuze ca am raspuns cam greu ! DA !!! AM REZOLVAT-O ! MULTAM MULT ! Am gasit un Proteus si un Protel ce nu sunt demo si am inceput sa invat.........C-am greu pentru inceput dar merge. Am reusit si ceva modificari (am facut o banda de proportionalitate, comanda pe doua relee)Multumesc inca odata.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines