Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
MarkyZiP

Conversie AD cu PIC16F873A

Recommended Posts

Hello ! Am mare nevoie de ajutor !! Vreau sa afisez pe un afisor cu LED-uri o tensiune de la 0 la 1 volti luata de la un traductor , iar afisorul sa-mi arate intre 5.0 si 7.0. Folosesc CAN pe 10 biti al PIC-ului dar nu ma descurc cu ADRESH (tot ce depaseste al 255 bit nu stiu cum sa-l afisez). Am realizat un Table cu 255 de valori ptr afisare dar pentru ce depaseste 8 biti nu stiu cum sa fac. Va rog dati-mi idei cum sa fac eventual cu exemple ca eu mi-am stors creerul si .... :smt005 . Deasemenea vreau sa pun un Set Point la o anumita valoare sa-mi deschida un releu, acea valoare sa o pot seta din 2 taste. Lucrez in asambler cu MPLAB IDE. VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cite cifre are afisajul LED? Din ce ai scris (5.0 - 7.0) rezulta ca ai doua cifre.Pe canalul AN3 ai Vref=1V? Adica cum sunt bitii PCFG?Daca ai de afisat doua cifre si referinta este de 1V sau cit scoate maxim traductorul, pune bitul ADFM = 0 (din ADCON1) si ai rezultatul conversiei aliniat la stinga. Lucrezi numai cu ADRESH si uiti de ADRESL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... daca tot folosesti un micro utilizeaza resursele lui :yawinkle: an poza este un montaj forte simplu facut la repezeala (!!!merge in simulare!!!)ai mai jos codul in asm :

Share this post


Link to post
Share on other sites

> nu am respectat urmatoarele: conversia este pe 8biti nu pe 10afisarea este pe LCD nu pe ledurinu stiu ce fel de convertor folosesti si am inlocuit cu potentiometruam folosit 30% program words si 29% variabile din capacitatea picului-asamblerul a fost generat cu "ProtonBasicIDE"-simularea "ProteusISIS" :smt006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumes foarte mult pentru indicatii si in special lui Bamse pe care il rog sa-mi trimita si fisierul "....... . bas" pentru a ma lamuri si eu cum e facut hex-ul. Fisierul "cod.asm" l-am compilat cu MPLAB dar nu merge (imi da vreo 400 erori), de aceea te rog sa-mi trimiti si .bas-ul. Am luat de pe net Proton IDE si incerc sa invat si eu sa lucrez cu un limbaj de nivel inalt. HEX-ul l-am scris in PIC functioneaza f bine dar problema nu e rezolvata complet. Set Point-ul trebuie sa-l pun de la 5.0 la 7.0 cu incrementare de 0.1. De exemplu : pun SetPoint 6.2 se aprinde LED-ul si trebuie sa stea aprins de la 6.2 in sus (prima problema), daca valoarea masurata scade sub 6.2 cu 0.2 abia atunci se stinge LED-ul (a doua problema). Este ca o banda proportionala. Multumesc anticipat !!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am luat de pe net varianta Proton IDE Lite, imi puteti spune unde gasesc varianta Basic ? (nu pot folosi PIC16F873) Deasemenea am o varianta demo la Proteus VSM (nu pot salva ce lucrez). Vreau sa mentionez ca folosesc softurile in scop didactic (bineinteles ca fac si montajele electronice tot in scop didactic). Multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

am pus si fisierul in basic !o sa incerc sa fac si modificarile care ai spus mai sus :smt006

Share this post


Link to post
Share on other sites

am pus si modificarile cerute :hiding: poti incarca fisierul hex sau compilezi la tine fisierul basicam pus si fisierul pentru ISIS

Share this post


Link to post
Share on other sites

.. da de veste daca ai mai facut ceva cu montaju ! :smt024

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze ca am raspuns cam greu ! DA !!! AM REZOLVAT-O ! MULTAM MULT ! Am gasit un Proteus si un Protel ce nu sunt demo si am inceput sa invat.........C-am greu pentru inceput dar merge. Am reusit si ceva modificari (am facut o banda de proportionalitate, comanda pe doua relee)Multumesc inca odata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.