mac01 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 (edited) Salutare! Am o alarma DSC 585H cu tastatura PK5508. Aveam cateva coduri de eroare legate de acumulator, lipsa curentului si pierderea datei si orei. Nu stiu ce mi-a venit si am resetat-o prin strap intre Z1 si PGM1 (asa scrie in manual) cu gandul ca scap de erori. Dupa resetare am reusit sa pun parola care o vreau eu, dar imi apare o eroare. Daca apas *2 (ca sa vad eroarea) se aprinde 3...ceea ce reprezinta linia telefonica...ori eu nu am folosit niciodata linia telefonica la aceasta alarma. Am incercat anularea liniei telefonice prin (*8) (cod instalator) (015) si apoi 7...dar degeaba. Efectiv nu pot sa scap de aceasta eroare. Am citit manualul ei de nenumarate ori...dar nu m-am lamurit absolut deloc cum pot scapa de aceasta eroare. Nu pot sa reprogramez nici senzorii...sa fie oare din cauza acestei erori? Este cineva priceput pe acest forum la astfel de alarme...care ma poate ajuta? Nu am avut niciodata de-a face cu ele...este prima alarma care-mi intra in mana...de aici si paralelismul meu cu programarea ei. Am citit manualul de zece mii de ori...nu pot sa-mi dau seama deloc cum se programeaza. Te arunca dintr-un capitol in altul aiurea... si nu este explicat pe intelesul omului cum se programeaza. Sa nu mai vorbim ca toata programarea se face sonor...la un buzzer...nici nu stii care sunet este corect si care nu. Merci. Edited January 16, 2017 by mac01 Link to comment
Guest Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 pune rezistentele de 1k la toate zonele si incerarca iarasi un reset si mai spui daca se repara. Link to comment
cristi7521 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) Am acasa un DSC pc1616 parca, sunt cam la fel. Stiu ca si eu am avut probleme cu linia tel. Nu mai retin unde am gasit cum se dezactiveaza, dar retin ca trebuie umblat la 2 setari. Si eu consider ca este greu de programat. Mai gasesti pe softpedia cate ceva, pe forum la secpral. Daca gasesc cum se dezactiveaza te anunt. Ceva si aici: http://security.livewatch.com/forum/topic/how-to-program-a-dsc-system PS: Am mai gasit ceva https://www.stevejenkins.com/blog/2012/03/how-to-disable-phone-options-on-a-dsc-alarm-panel-when-converting-to-envisalink-internet-alarm-monitoring/ http://www.mainelectronics.com/pdf/HowToProgramDSCsystem.pdf Edited January 17, 2017 by cristi7521 Link to comment
mac01 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 (edited) Am reusit sa rezolv acea eroare. Am resetat din nou centrala si primul lucru care l-am facut a fost sa introduc din nou codul din prima mea postare. A mers perfect din prima.... am programat noul meu cod, am programat senzorii care functioneaza si tamperii, am programat ora si data...nu mai exista nicio eroare. In schimb...alt necaz...nu pot s-o armez si s-o dezarmez. Exista vreun cod si pentru asta? In manual nu scrie nimic de aceasta problema. Ce tampenie de alarma...programarea din butoane la sunetul unui buzzer! Acolo trebuia neaparat un display...coduri pese coduri..zecimale. hexazecimale...ce sa mai.....o nebunie totala. Merci...poate are cineva vreo idee de ce nu pot s-o armez-dezarmez....eu inca mai butonez la ea, poate-i dau de cap...ca de picioare n-am nicio sansa. Edited January 17, 2017 by mac01 Link to comment
cristi71 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) nici mie nu mi place 585...legat de hexazecimale..acolo sunt doar la rapoarte catre dispecerat! are undeva si pt asta o setare, se transmit coduri automat,altfel trebuie programate manual!. de programat zonele se face usor, alegi tupul de zona si apoi atributele, e putin incurcat manualul,insa odata programata una e usor ulterior! revenind la problema...cum adica nu se armeaza?? ce face cand introduceti codul? vedeti ca daca ii dati comenzi rapide,o ia cu intarziere.comanda! Edited January 17, 2017 by cristi71 Link to comment
Guest Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Dsc-ul are delay la armare pana la 2 minute. Cu zonele inchise, bagi codul, iesi, si astepti langa usa pana incepe ea sa numere. Am intalnit problema asta si dupa ce mi-am dat seama care era baiul, nu am mai avut neclaritati. Link to comment
cristi71 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 daca ''o lasi in pace'' si dai comenzile''linistit'', merge normal! dar cand programezi si dai repede armare ia cu intarziere comanda si incepe numaratoarea... o alta ''smecherie'' e pe zona intarziata: daca armezi si intri imediat, zona delarata ca intarziata declanseaza instantaneu! trebuie sa astepti peste 15 secunde ca sa deschizi zona dupa armare ca sa se comporte ca zona intarziata! Link to comment
mac01 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 Am rezolvat-o pana la urma. Trebuie facuta programarea zonelor si apoi activarea lor. Programarea o facusem dar activarea ba. Link to comment
Recommended Posts