Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pensie.......


GEO 53 BN
 Share

Recommended Posts

Am ajuns pensionar dupa o activitate de aproape 44 de ani(fara armata). Pensia nu este nici prea mica dar nici mare. Este situata undeva la mijloc. Dupa un concediu medical de 500 zile, am hotarit sa ma pensionez, intrunind conditiile de pensionare anticipata, fara diminuarea pensiei. Apoi hotarit sa ma pensionez, tinind cont si de faptul ca sanatatea e prioritara si ca nu e bine sa-ti bati joc de ea. Odata cu virsta,sanatatea se subrezeste,organismul nemaiputind face fata, ca in tinerete,la diferitele afectiuni.

Am deschis un proces impotriva unei firme, care nu mi-a pus la dispozitie adeverintele cu sporurile de toxicitate si sporurile dupa orele de noapte. Procesul este pe rol si sper ca in scurt timp, sa se pronunte sentinta, prin care firma pirita sa-mi puna la dispozitie copii dupa statele de plata din perioada cind am lucrat in conditii deosebite si de noapte(schimbul trei). Dupa primirea copiilor respective, pensia mi se va recalcula.

Edited by GEO 53 BN
Link to comment
Share on other sites

La multi ani!

Si eu am depus cererea in dec, astept rezolutia. Eu am aparut un an mai tarziu dar sper sa fi strans 38 ani. 44 pare un record !

Ma alatur urarii "sa fie cat mai lunga". Sa se intoarca semenii nostri in tara sa fie cat mai multi contribuabili si tinerii sa sa nu mai vehiculeze ideea ca ei ne platesc pensia. Statul foloseste plata lor actuala pt a ne returna contributia noastra anterioara folosita de acelasi stat pt a plati pensia parintilor/ bunicilor lor.

Link to comment
Share on other sites

LA MULTI ANI tuturor si sa vi se implineasca dorintele. Nu-i o bucurie dar nici placere sa fii in postura de pensionar.Pensionarii lucreaza mai mult decat cei in activitate. Adevarat ca ...unii. Depinde cat de harnic ii fiecare. Foarte multe griji o sa va pasca ,griji pe care fiind in activitate nu v-au preocupat. Toate trebuie depasite si se pot depasi.Pama una ,alta va urez SANATATE LA TOTI ca asta ii cea mai importanta.Semneaza -pensionar de 73 ani!

Link to comment
Share on other sites

Harnicilor!

Eu am doar vreo 36 ani dar din ei am vreo 14 in gr2 , mai am inca vreo 4 cu 12ore/zi lucrete dar tot 4 ani se pun la vechime.

Daca totul decurge bine prin septembrie ma pregatesc si eu de "vacanta mare".

 

Grig

Din pacate orele suplimentare nu se pun la calcul. Se pun la calcul doar sporurile pentru conditii deosebite si orele de noapte. Grupele nu avantajeaza pe nimeni. Ele ajuta doar la pensionarea mai devreme,in schimb pensia este mai mica. Exemplu; Cineva a lucrat in grupa I de munca unde la fiecare doi ani, mai cistiga inca un an. Anul cistigat este considerat ca perioada necotizanta. De aceea eu am renuntat la anii lucrati in grupa I de munca. La fel nici orele suplimentare nu se pun la calcul. Stagiul militar, la fel, nu se ia la calcului vechimii. Cei care au facut facultatea la zi ,la fel anii respectivi nu sint luati in calcul .Sint luati in calcul anii de facultate facuti la FF si la seral.

 

 

Asa ca Grig cind ai 43 de ani lucrati (fara armata) te poti pensiona fara probleme

Edited by GEO 53 BN
Link to comment
Share on other sites

Totul este sa si rezisti, in meseria mea e deja un pic prea mult.

Alea 12 ore pe zi nu`s suplimentare, sint la 2 firme diferite, 4h+8h dar tot nu se pun la vechime ca 1,5 ani la 1 an.

Abia dupa 2006 ar fi valabila treaba asta, cel putin asa am inteles.

Edited by Ion_Bumbu
Link to comment
Share on other sites

Grig! Si eu am cerut sa mi se treaca in adeverinta orele suplimentare. Pe decizia de pensionare se specifica clar ca, ''orele suplimentare nu pot fi valorificate intrucit nu au caracter permanent'' conform Anexei NR.15 HG 257/2011-Normele de aplicare a Legii 263/2010.

 

@fanelforum,sanatos sa fii si totul va fi bine.

Edited by GEO 53 BN
Link to comment
Share on other sites

Geo , la mine au fos 2 servicii diferite, 2 firme diferite si 2 plati CAS diferite, nu ore suplimentare.

Oricum am spor la contributie dar ca vechime tot 1 an se considera.

La tine treaba e un pic mai speciala. Din cite am socotit eu tu ai anii necesari pensionarii anticipate fara diminuare. Si inca o veste buna.Daca inainte concediul medical nu se considera vechime,acum si perioada cit ai fost in concediu medical, este considerata vechime. Inainte numai concediile medicale datorate unui accident de munca, erau considerate ca vechime in munca.

Link to comment
Share on other sites

Daca avem aparatura de pensionat, se adauga la vechime ? Am o punte RLC IEMI din 1974.

Am masurat o rez de 348 ohm 1% si indica 351. Daca afla clientii s-ar putea sa ma evite.

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines