Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor tv nokia


Recommended Posts

Am un tv Nokia 6385 model 4225T cu procesorul XC410962P si memoria SDA 3586, sursa TEA 2164. La pornire imi arde BU508. Am verificat sursa, imi da 150V. Banuiesc transfomatorul de linii sau E-W-ul. Neavand schema nu ma pot pronunta. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o schema si cu un sfat!

Link to comment
Share on other sites

verifica c-ul de recuperare,lipituri in zona respectiva.banuiesc ca e facut cu tea5170,e o dioda smd(4148) in zona lui (nu mai retin care) care uneori capata rezistenta inversa si ..poc bu in secunda 2si trafo e poate fi unul din motive.am sa caut si schema ,dar miine de acu ,a inceput meciul :supz:

Link to comment
Share on other sites

ia un sincrop. de AN si aplica semnal dreptunghiular in baza prefinalului linii. alimenteaza bo cu tensiune mica, ia-o de la 10-15V in sus- ti-ar trebui o sursa reglabila. asa ai sa poti sa-l depanezi fara sa arzi nimic.baza

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest emericpop

Cauta pe ,,www.eserviceinfo.com'' in mod sigur vei gasi schema,e gratis.Si eu am probleme cu un nokia asemanator,iar in mini manual service-ul luat tot de pe situl amintit scrie ca in cazul defectarii tranzistorului din sursa(S2000A), odata cu inlocuirea lui, se inlocuieste si TEA2164.Cand te gandesti ca nu se mai fabrica, daca stii vreo sursa ieftina spune-mi si mie caci nu mai am nici o rezerva, dimpotriva am lipsa.

Link to comment
Share on other sites

Vezi ca pe circuitul de deflexie este un electrolitic de 2,2UF/160V vezi daca e umflat.Fa bine lipiturile pe linga BU si sa vezi ca se mai arde.Cine a spus ca trebe schimbat intotdeauna TEA 2164?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

am inlocuit condesatori din sursa ,am scos afara tranzistorul final linii,si am pus un bec de 220v/60w.Porneste sursa pt o secunda pe urma se opreste complect .dupa o perioada de circa un minut vrea sa porneasca dar imi este fixa tensiune.Adica tensiunea U1 porneste o secunda ,se opreste o secunda si tot asa este ciclul de repetare .Posibil sa fie TEA5170?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines