Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parare aveti de dif-ul: 12PE32 comparativ cu dif 12MB700?


sckump

Recommended Posts

Salut. Am vazut pe net un difuzor de la B&C Speakers, model:12PE32, cu specificatiile tehnice pe pagina: http://www.stage-expert.ro/spec_pdf/12pe32.pdf

As vrea sa va intreb cum considerati acest difuzor

in comparatie cu difuzorul de la Eighteen Sound: 12MB700, bineinteles care cunoaste despre ce vb? Ma refer la performante pe ansamblu. Nu stiu insa cat este power compression la dif-ul de la B&C.

Pretul difuzorului 12PE32 pe site este de 155Euro fara TVA, iar 12MB700 era cam 6.7 mil lei vechi pe hi-end.

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

Se pot compara cele doua difuzoare cu rezultatul obtineri unor mici discrepante in ceea ce priveste raspunsul in frecventa a acestora si SPL lor: unul urca pana la 5kHz in frecventa cu pretul unui Qts=0,19, iar celalat urca pana la 4kHz cu pretul unui Qts=0,18. Frecventele de rezonanta (fs) sunt cam aceleeasi (49/51Hz), BL=17,8 cu 19,1 Tm etc.

In concluzie, daca se utilizeaza niste filtre corespunzatoare in cazul cand cele doua difuzoare se folosesc in incinte sa spunem pe 2 cai (de fapt o solutie recomandata), atunci performantele incintelor sunt aprox. aceleasi. Deci, nu ne mai ramane decat sa le alegem in functie de pret si eventual...preferinta marca sau design. :rock:

 

P.S. Afirmatiile mele au rezultat in urma vizualizarii caracteristicilor difuzoarelor de pe site-urile:

http://www.usspeaker.com/eighteensound-12MB700-1.htm

http://www.stage-expert.ro/spec_pdf/12pe32.pdf

 

NUMAI BINE

 

EDIT: Referitor la afirmatia lui adircf de mai jos:

Chiar daca are "racirea mai buna" cum spui, eu unul sunt tentat sa aleg difuzoarele bobinate cu sarma "putin mai groasa", deci acele care au puterea aparenta a bobinei calculata pt o densitate de curent mai mica pe mm patrat.

Totusi, diferentele tehnice si constructive a celor doua difuzoare sunt mici iar o racire mai buna nu mareste semnificativ MTBF difuzorului de care vorbeai. In plus, e mai important in acest caz performantele electroacustice ale acestora, care precum am mai spus, sunt aprox. identice.

Link to comment
Share on other sites

Si eu as prefera cel de la Eighteen sound, insa am intrebat de el pe Hi-end si aici pe forum si nu am gasit de unde sa-l cumpar. O oarecare diferenta intre cele 2 difuzoare ar fi si faptul ca cel de la Eighteen Sound are un Xmax matematic calculat ca fiind de + sau - 4.5 mm, comparativ cu numai + sau - 2.8 mm la cel de la B&C. Acest aspect presupun ca e relativ important in frecventele joase. Totusi daca e sa calculez xmax matematic a difuzorului de la B&C dupa formula: (Hvc-Hg)+ Hg/4, Hvc=coil depth si Hg=gape depth, dupa care e calculat si Xmax-ul de la dif-ul 12MB700 Eighteen Sound, atunci ar rezulta ca Xmax-ul de la B&C ar fi de aproximativ + sau - 4,25 mm, adik: (12-7)/2 + 7/2=4,25 . La ce se refera cei de la B&C cu Xvar=+ - 5 mm? Este cumva val maxima de deplasare a membranei la care difuzorul nu sufera defectiuni mecanice?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines