Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

incubator oua din frigider


v67
 Share

Recommended Posts

M-am hotarit sa construesc un incubator dintr-un frigider ,deschid acest subiect cu gindul ca cei avansati ma vor ajuta cu sfaturi iar alti necunoscatori vor invata. Eu am avut o tentateva anul trecut care s-a finalizat cu randament 65 0/0(l-am lasat unui vechi prieten).Am de ales intre controler specializat Xm 18 (a mai folosit cineva? ) si un miniPLC zelio,primul lucru care l-am facut -am dat plasticul joas de pe usa (ocupa loc ) in locul lui as vre sa pun folie termica reflexiva deoarece voi aplica peste ia folie termica 0,25 m patrati(50w cred) folosita la incalzirea in pardoseala,eu nu stiu daca acea folie reflexiva suporta 50 grade .Combina frigorifica construita in 1993 scoasa din functionare garnitura de etansare necesita inlocuire , cunoaste cineva o varianta mai ieftina?pentru intoarcere un motor electric stergator de parbriz dacia care antreneaza o bara filetata.

Link to comment
Share on other sites

Cred că se poate înlocui garnitura de etanșare a frigiderului cu bandă de etanșare autoadezivă, genul ce se folosește la uși, mai ales dacă o puneți și pe ușă și pe rama ușii.Există astfel de benzi cauciucate și foarte groase și flexibile. Unul din colegii de forum e expert în modificarea de frigidere, din păcate nu mai știu numele lui, a pus poze în vechiul topic de acum un an sau doi al lui ,,chintix,, numit ,,Ăsta sunt eu,, și care conținea poze ale userilor.Din păcate topicul s-a pierdut sau a fost arhivat în urma schimbării platformei forumului.....poate unii colegi își mai amintesc despre ce user era vorba.Dacă i-aș revedea poza mi-aș aminti cine era.

Link to comment
Share on other sites

cu ady_ pop 44 am luat legatura prin telefon anul trecut , e de treaba, eu am vrut sa stiu daca cineva a folosit xm18 si sr3..(zelio) ,si cu ce sa plachez usa la interior tinind cont ca in partea de jos voi folosi folie termica,intre timp am vazut multe videoclipuri ,am citit mai ales instructiunile de utilizare ale incubatoarelor nu am inteles ce este cu acea lampa cu ultraviolete (cred dezinfectie) ce putere are ?unde se amplaseaza ?cum trebue utilizata ? ebine ca folosesc 2ventilatoare (4w)apotr oxigen -evacuare aer mai au si functia de racire in caz de supraincalzire

Link to comment
Share on other sites

Daca a-i avut un randament de 65% din oua de casa ne tratate apoi atunci esti norocos .

Daca tratezi ouale si incubatoru cu dezinfectant specific Incubarii vei sari de 85% dar vei avea pui bolnavi care la oul ne tratat nu ies .

 

chiar si 45% este ok daca ti-s pui sanatosi .(nu sunt sub hidratati oul uscat si puiu nu iese,sau supra hidratati,pui unflati si cufuriti)

 

eu prefer un circuit specializat incubatorului nu nustiu ce plc .

Succese ,poti posta si in topicul meu, daca ne limitam la subiect ,si nu deviem cum ne este obiceiul .

 

PS daca cel care o deschis topicu este de acord puteti uni topicurile si redenumi topicul meu exact asa cum e aici nu e stres.

Edited by pop_ady44
Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Eu folosesc releele programabile Zelio.Sunt ok.Nu am avut probleme cu niciunul.Le-am folosit cu succes de la comanda instalatiilor la bazine de inot,la comanda diverselor automatizari:prese de tot felul,alimentatoare automate la prese,alimentator automat la matrite,cu brate cu ventuze si multe alte nebunii.Softul este free pe situl celor de la schneider,iar pretul releelor este chiar accesibil.

 

Alex

Link to comment
Share on other sites

Poate te ajuta informatia asta. https://www.google.ro/search?q=termostat+electronic&client=ms-android-samsung&source=lnms&prmd=ivn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj48_aw8avRAhUFWxQKHUJdAGYQ_AUIBygB&biw=360&bih=512#imgrc=tETN6GE8WwJCkM%3AE un termostat care are reglaj la zecime de grad si histerezis setabil. L-am folosit la un frigider odata. Are si functie de incalzire si de racire.

Link to comment
Share on other sites

Poti folosi si un termostat cu iesire analogica 0-10V,pe care o "bagi' pe o intrare analogica la releul programabil.Poti folosi orice convertor,care converteste o anumita marime intr-o tensiune de referinta 0-10V.Releul asta are mai multe comparatoare analogice,pe care le poti folosi in functie de necesitati.

Modelul SR3B261BD are 6 intrari analogice 0-10V si 16 comparatoare analogice.Asta modului de baza.La el poti atasa mai multe module de extensie,inclusiv pt. comunicatie:ethernet,modbus,GSM.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines