Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
wiz26

dustcap

Recommended Posts

Salut, de unde as putea face rost de 3 buc calote pentru niste difuzoare de 15 la care au avut grija fostii proprietari sa le faca sa aratre oribil(vopsire).Diametrul calotelor este de 12cm si difuzoarele sunt rusesti de 350W.Ma intereseaza sa arate bine, fara rupturi indoituri si alte treburi.Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu gasesti poti sa-ti faci singur prin metoda de pe vremea lui nea Nicu: iei o bucata de folie de aluminiu ceva mai groasa ca poleiala si o pui pe gura unui recipient cu diametrul potrivit, dupa care cu dosul unei linguri apesi usor si cu miscari circulare, fara sa fortezi, ca folia sa se bombeze. La sfirsit decupezi marginile si lipesti calota pe membrana difului. Se poate si vopsi cu un spray.Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

s-a mai discutat pe forum de dust-capuri a.k.a "bulburi" aici

 

Uita-te la mesajele mele si a userului George(sb). Daca nu gasesti dust-capuri, poti apela lejer la varianta diy :smt006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am cautat pe forum(uri) dar nu am reusit nimic concret.Ma gandeam ca poate are cineva vreun difuzor, doua, troznite si nu mai are ce face cu membrana.La varianta DIY sper sa apelez ca ultima varianta.Nu cred ca o voi reusi sa confectionez ceva sa arate bine.Daca era de dimensiuni mai mici era mai usor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut si eu nevoie acum vreo 2 ani de dust cap-uri si am gasit in bazar la Iasi....nu mai stiu ce pret aveau dar oricum era sigur sub 4-5 lei bucata (tin minte ca rebobinam chinezarii si era mai convenabil sa pun dust-cap-uri noi decat sa ma chinui sa le refolosesc pe alea originale). Respectivele dust-cap-uri erau pt difuzoare de bas din incintele rusesti amfiton (dif-uri de 10 " ) . Erau tot din hartie ca si membrana , si aveau parca vreo 10-12 cm diametru (bineinteles erau "bombate" - adica erau calote sferice :yawinkle: ). N-am mai cautat de mult dust-cap-uri de alea (pt ca n-am mai avut nevoie) dar poate am ceva treaba zilele astea prin bazar si va spun daca mai sunt .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.