Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu sistemul de alarma, pls help


TBone

Recommended Posts

Am o dacia solenza cu sistem de alarma K9, problema este ca dimineata (cand e mai racoare afara) nu vrea sa se mai deschida de la telecomanda, trebuie ca sa deschid usa cu cheia (si daca o deschid asa proneste alarma), sa pornesc motorul si sa il turez putin si apoi merge. Ma puteti ajuta si pe mine sa rezolv aceasta problema?? Tin sa mentionez ca bateria este buna, ca daca nu ar fi nu ar porni alarma.

Link to comment
Share on other sites

de cand nu ai mai schimbat bateriile la telecomenzi?e posibil sa fie duse, iar cand le bagi un pic la caldura sa-si revina un pic - cat sa isi faca treaba :yawinkle: incearca sa schimbi bateria la una dintre ele si vezidaca nu face decat cand e mai racoare asta ar fi explicatia logica... asta ca sa nu ajung la lipituri reci pe placa alarmei & stuff

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca e bateria telecomenzii, ci mai degraba cea a masinii, combinata cu sistemul mecanic de actionare. Acesta din urma este de fapt cauza principala. Trebuie desfacuta masca de pe usa suferului, uns pe unde e cazul, indreptate tijele daca e cazul, verificat actuatorul. Daca mecanismul de actionare (de la actuator la zavorul broastei) merge greu (lucru posibil mai ales la rece, din cauza contractiei pieselor combinata cu o ungere insuficienta), atunci cu motorul oprit si o baterie "slabita" peste noapte, o sa mearga si mai greu sau deloc. Baterie "slabita" nu inseamna neaparat proasta, ci doar ca e absolut normal ca daca e frig si masina a stat, tensiunea pe ea sa scada, ca si randamentul (creste rezistenta interna). In consecinta, capacitatea de a comanda un mecanism "incrancenat" scade si ea.Daca nu merg toate usile, atunci de vina este mecanismul de la usa soferului, actuatorul incluzand si contactele pentru actionarea manuala a inchiderii de la butonul de pe usa.Daca nu merg decat anumite usi, atunci problema este la acestea.

Link to comment
Share on other sites

@Abram Burelnu cred ca e asta - din ce a spus eu inteleg ca nu se dezarmeaza alrama deloc...pentru ca daca se dezarma dar nu se descuia masina, nu ar fi tzipat sirena cand o descuia cu cheia :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

Guest sirius

Daca nu merg toate usile, atunci de vina este mecanismul de la usa soferului, actuatorul incluzand si contactele pentru actionarea manuala a inchiderii de la butonul de pe usa.Daca nu merg decat anumite usi, atunci problema este la acestea.

Este vorba de solenza. Asta nu are actuator de-ala. Toate patru sunt la fel.
Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca e de vina nici un fel de baterie nici cea de la telecomanda (pentru ca o tin in buzunar pana la masina, deci nu ar fi caldura) si nici cea de la masina pentru ca alarma nu se dezarmeaza, dar piuie daca deschid usa cu cheia, fara a ezita si masina porneste fara probleme. Cand mai am noroc mi se intampla sa o pot dezarma, dar daca nu pornesc motoul nu o mai pot arma la loc, mecanisml de inchidere/deschidere merge, pt ca l-am testat din butonul de la masina.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines