Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bariera IR DIY

sebim

Recommended Posts

Salut,

Ma intereseaza sa confectionez un sistem de detectie miscare de tip bariera IR pentru a pune din loc in loc pe gardurile paralele ale unei curti lungi.

Pentru porti imi trebuie distanta mica intre emitator si receptor de 2-3m, insa geometria locului e de tip trapez, astfel ca cea mai mica distanta ar fi 8m si cea mai mare 25m.

Din ce am gasit discutii pe forum aici nu prea m-am lamurit ce imi trebuie si cum sa le pun cap la cap.

A mai facut cineva bariera IR de la zero si poate sa ma ajuta?

Stima!

Seb

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sebim

2

• Spitfire

1

• ciupacabra

1

incearca la magazinele de specialitate

sunt bariere cu o raza,cu n raze

pt cativa mettri pana la cateva sute de metri...

dedicate...in carcase etanse...cu posibilitate aliniere,reglaj,etc...

ce vrei tu.....e lucru manual...ori ai prea mult timp liber,ori esti prea zgarcit...

eu as face altfel.

as folosi in emisie un laser cu semnal modulat in impulsuri. asa ca o sa tina si mult, poti face detectie serioasa, si ziua si noaptea pe distante relativ lungi.

Da laser recomand si eu. Am facut si merge. Nu am modulat lumina, am avut o schema simpla si receptorul bagat in ceva ca sa nu ia alarme false ziua. Exista si lasere infrarosu, am vazut la tv.

Diode laser IR se gasesc pe toate drumurile in imprimante laser, in unitati optice CD-RW...ramane insa de vazut ce durata de viata au.

exact de-asta ziceam sa le moduleze in impulsuri. 25m e o joaca pentru laser. daca folosesti niste oglinzi, poti folosi un singur laser, dar e mai complicat de aliniat. asa ca poti rezolva cu 3 lasere + ceva in infrarosu pentru zona de 2-3m

• 2 months later...

incearca la magazinele de specialitate

sunt bariere cu o raza,cu n raze

pt cativa mettri pana la cateva sute de metri...

dedicate...in carcase etanse...cu posibilitate aliniere,reglaj,etc...

ce vrei tu.....e lucru manual...ori ai prea mult timp liber,ori esti prea zgarcit...

sunt moderat de zgarcit, dar am FFF mult timp liber la birou, deh admin de UNIX, faci niste scripturi bune cand te angajezi si cat lucrezi la ei iti fac alea treaba. tu doar trebuie sa pari ocupat mereu cand trece sefu pe acolo :) gen ...

hai, ma ajuti cu ceva linkuri de unde ti-ai cumpara tu daca ti-ar trebui intr-un scenariu ca al meu?

multumesc anticipat!

stima!

seb