Jump to content
T.Sorin

Marea Piramida din Gizeh

Recommended Posts

Buna ziua .Exista printre noi pasionati de istoria Piramidelor ? sau mai precis de mesajul ce se vrea a fi transmis prin ele ?Am realizat un document cu informatii interesante , cred eu , despre Marea Piramida din Giza , sper sa va placa , si sa va alaturati discutiei , in sensul topicului deschis.Aici este documentul PDF ce poate fi citit On-line : https://drive.google.com/open?id=0B11Lv8LBH8yCQUdfcXFST00zQ1ESi aici sunt cateva informatii de pe Wikipedia pentru familiarizarea cu subiectul : https://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Piramid%C4%83_din_GizaMultumesc.

Edited by T.Sorin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma pasioneaza subiectul dar acum am alte prioritati...trebuie sa-mi fac "bagajele" sa prind...Noul An...! :qetrwe Doar nu crezi ca vreau sa raman un ..."inapoiat"(2016)...! :57 :ras:

Share this post


Link to post
Share on other sites

La Multi Ani ! si multa sanatate in 2017 inainte de toate ! Reusite si numai bine ! Astept cu interes sa discutam .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest maistrul

Daca traia acuma Ceausescu ne facea si piramide,munti nostri aur poarta noi cersim din poarte in poarta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unele dintre lucruri le stiam, de exemplu, dublul inaltimii impartit la semiperimetru da 3,14. Si ce e cu asta? Sant doar niste morminte bine proiectate si atat. Sigur ca e foarte tentant sa zici ca au fost construite de /pentru extraterestri. Pentru cei care nu stiu, va informez ca cel mai apropiat sistem solar, Sirius, se afla la 8 ani lumina de noi. Inmultiti 300000 cu 3600, apoi cu 24, apoi cu 365 apoi cu 8 si obtineti distanta in km. Si apoi va ganditi cat de probabil/posibil este ca planeta noastr sa fi fost vizitat de forme de viata inteligenta, de pe alte planete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu trebuie sa intri mullt in detalii,cand ai spus .."bine proiectate" deja ai spus tot ! :aplauze Desi erau mult mai putin evoluati decat noi cunosteau...geometrie/trigonometirie lucru extrem de important cand vrei sa faci asemenea lucrari..."faraonice".. :da .Oare,Casa Poporului este o lucrare..."faraonica"? Va raspund tot eu:NU,este un "monument" care (ar)trebui sa ne aduca aminte de ...trecutul apropriat,dar unii sau altii se tot fataie prin ea,dar per ansamblu sa muncit din greu la ea,cu utilaje "moderne",pe cand anticii au reusit sa o construiasca in numai putin de...20 de ani...! :qetrwe Ma intreb,miile de Km de autostrada promise de tote guvernele vorfi gata in urmatorul...."cincimileniu"(5000 ani)???(nu mai are rost sa intreb de..cincinal...)! :95

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sant doar niste morminte bine proiectate si atat. Sigur ca e foarte tentant sa zici ca au fost construite de /pentru extraterestri. Pentru cei care nu stiu, va informez ca cel mai apropiat sistem solar, Sirius, se afla la 8 ani lumina de noi. Inmultiti 300000 cu 3600, apoi cu 24, apoi cu 365 apoi cu 8 si obtineti distanta in km. Si apoi va ganditi cat de probabil/posibil este ca planeta noastr sa fi fost vizitat de forme de viata inteligenta, de pe alte planete.

Nu stiu daca a merge cu gandul catre directia ca vezi Doamne , au fost facute de extraterestrii ( extra terra - > inafara pamantului ) , de sau pt ei , este o idee buna . Eu de altfel n-am afirmat ca ar fi fost construite de ei , sau ca-s doar niste morminte .Punctul meu de vedere cu privire la originea Piramidelor din Egipt , nu intersecteaza ,,Egiptul Antic '' decat in punctul unde se aminteste ca in acel spatiu geografic s-a dezvoltat acea cultura , cat despre provenienta si realizarea piramidelor , eu cred ca trebuie cautat in alta parte .E adevart ce spuneti , distantele din spatiu sunt bariere greu de trecut si cu imaginatia , atunci ramanand 2 teorii valabile : fie in trecutul ,,omenirii'' a existat pe Pamant o specie mult superioara noua la momentul actual ce a reusit sau nu sa scape de un ,,dezastru'' , ulterior desvoltandu-se specia umana , iar piramidele ramand indicatori ce ofera informatii precise cu privire la : spatiu , timp , numere , viteza , si viitor.Eu cu aceasta teorie sunt de acord . Sunt o multitudine de lucruri care converg catre acest raspuns .Las aici un video pe care l-am vizionat cu ceva bun timp in urma si care , din punctul meu de vedere , este reusit . Mi-ar face placere daca si timpul vostru va permite sa discutam . E subtitrat in romana , are aproape 2 ore .https://www.youtube.com/watch?v=FC6Ds64mSos

Edited by T.Sorin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e exista o coincidenta la nivelul asta..https://www.youtube.com/watch?v=zdtc9zVczPI.

Aliniarea piramidelor fata de sistemul solar este prea exacta pentru cunostintele de atunci. La fel si camerele interioare, tunelurile, planeitatea suprafetelor, greu de realizat si cu tehologia actuala.

Hai sa fim seriosi... acum 4000 de ani, oamenii nu puteau construi de capul lor asa ceva. Ei au fost doar forta de munca pentru santier, proiectantii vin dintr-un sistem solar vecin cu noi...tunelurile indica sistemul.

Totankamon cred ca a fost descendent direct, insa s-a nascut cu ceva malformatii...ucis de tanar (alaturi de 2 copii ai sai). Si atunci, la fel ca si in zilele noastre, oamenii s-au razvratit impotriva asupririi.

..................

Referitor la deplasarea intre doua sisteme solare, faptul ca noi n-avem acum tehnologie, nu insemna ca o astfel de deplasare nu este posibila.

Un exercitiu de imaginatie...cum ar fi reactionat Cristofor Columb, daca cineva i-ar fi spus ca o cursa intre Europa si America, dus-intors, s-ar putea face intr-o zi???

Extrapolati asta si ganditi-va ce tehnologie va fi peste 400 de ani, 4000 de ani....sau chiar peste un milion de ani. Comparativ cu longevitatea dinozaurilor (ca specie) noi abia ne-am nascut de cateva ore si avem navete/statii spatiale...fuziunea nucleara, inteligenta artificiala, etc...

Edited by marius75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adevarat , cu siguranta lui Columb nu i-ar fi venit sa creada , aici vorbim de evolutie , si mai e ceva : mijloacele de care dispunem la anumite perioade de timp .Un lucru e cert , dupa cum ati afirmat , forta de munca exista la acea perioada , insa , mereu e un insa , a lucra cu precizie submilimetrica blocuri de granit ( atentie , blocuri dintr-o roca foarte dura ) cu bolovani si dalti de cupru e aproape inimaginabil , sa fim rezonabili.Poate ca a calatori prin spatiu intre 2 locuri indepartate de oridinul anilor lumina , nu inseamna neaparat a merge cu o viteza extraordinara in unitate de distanta , poate am putea privi si o legatura intre 2 puncte din spatiu , alta decat simpla strabatere a acelei distante . E un punct al discutiei ce personal nu-mi place sa-l dezvolt , pentru ca sa vorbesti despre ceea ce nu stii , inseamna posibilitatea de a dezvolta discutia intr-o directie absurda ... Ce-i in interiorul gaurilor de vierme ... imm... greu de imaginat si de emis ipoteze ...Fizica pe care noi am dezvoltat-o , ca omenire , este corecta doar in limitele cunostintelor noastre actuale , si nimic nu ne da dreptul sa afirmam ca este UNIVERSALA ! pentru ca ceea ce se aplica aici pe pamant ca principii fizice sunt influentate de conditiil existente aici , si nu numai , dar a emite ipoteze fara baze concrete despre univers , personal mi se pare a vorbi gura fara cap ...Reintorcandu-ne la piramide , ca despre asta vorbeam , de ce sa cautam cine le-a creat si cum ? e asta singura cale de a afla ce vor ele sa transmita ? Eu cred ca nu. Avemm cateva coordonate ce se leaga , ceva ce se imbina perfect , acestea sunt :- forma de piramida- 3 piramide- 3 stele aliniate perfect ( plantele : Mercur Venus Saturn)- 4 constelatii

- 4 puncte cardinale perpendiculare pe laturile bazelor- proportii reale : pi , phi- legi universale , pretutindeni valabile : ->un articol interesant de-a dreptul : https://thraxusares.wordpress.com/2015/02/18/numerele-lui-fibonacci-si-proportia-de-aur/Dar vor fi oameni ce vor spune : Coincidente . E dreptul lor la a emite un punct de vedere. E dreptul nostru la a aceepta asta , sau a continua sa cautam raspunsuri .

 

 

Acum indreptand discutia intr-o alta latura , ce tot de realitate tine : sunt piramidele chei ce nu au fost puse sa bata vastilitatea spatiului , ci pe cea a timpului ?NASA a trimis in spatiu o placheta de aur cu informatii despre noi despre ceea ce stim , cu scopul de a gasi-o cineva .... daca nu o fi ars in atmosfera vreunei planete...Cineva a creeat cumva piramidele , avem de-a face , cred si eu , cu acelasi lucru : insformatii trimise ... codificate prin piramide , informatii ce nu au fost puse acolo sa bata distante prin spatiu , ci sa bata timpul , cand cineva , sau cativa vor fi in stare sa gaseasca raspuns ... sunt ele o carte ce arata planuri cu privire la o nava , un mijloc menit a salva omenirea , de la un sfarsitul al carui moment ,tot in ele ascuns zace ? o forma noua de energie , de calatorie , sau au fost create de egipteni cu pietre si dalti , ori doar ei le-au descoperit .... ?

Edited by T.Sorin

Share this post


Link to post
Share on other sites

NASA a trimis in spatiu o placheta de aur cu informatii despre noi despre ceea ce stim , cu scopul de a gasi-o cineva .... daca nu o fi ars in atmosfera vreunei planete...Cineva a creeat cumva piramidele , avem de-a face , cred si eu , cu acelasi lucru : insformatii trimise ... codificate prin piramide , informatii ce nu au fost puse acolo sa bata distante prin spatiu , ci sa bata timpul , cand cineva , sau cativa vor fi in stare sa gaseasca raspuns ... sune ele o carte ce arata planuri cu privire la o nava , un mijloc menit a salva omenirea , de la un sfarsit al carui moment ,tot in ele ascuns zace ? o forma noua de energie , de calatorie , sau au fost create de egipteni cu pietre si dalti , ori doar ei le-au descoperit....

 

Din cate stiu acea sonda a parasit cu bine sistemul nostru solar si se indreapata catre cel mai apropiat sistem solar, dar va dura extem de mult sa ajunga acolo, iar cand va ajunge, nu se stie daca va nimeri unde trebuie sau daca va mai ajunge intreaga...

...................

Evident piramidele au fost create pentru a indica directia de unde au venit arhitectii, eu merg mai departe si sustin ca noi (ca specie), am fost "plantati" aici in trecut de catre o civilizatie hominida (foarte asemanatori cu noi), dar mult mai avansata, practic ei sunt parintii nostrii, ei sunt veriga lipsa si poarta ADN-ul care ne-a transformat in oameni. Este vorba despre un comozom care apare de nicaieri (dpdv al evolutiei) si care ii da omului un statut diferit de restul primatelor. Piramidele (nu doar cele din Egipt) au fost construite ca noi sa stim de unde vin ei...cu gandul ca poate intr-o zi ii vom vizita...sau macar sa stim ca ei au fost aici.

Edited by marius75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extraterestrii si specia superioara erau chiar egiptenii, aztecii si toti constructorii antici. Superiori noua. Erau oameni inventivi, harnici si priceputi si erau foarte bine condusi. Noi ne-am prostit. Acum nimeni nu mai poate ciopli un pietroi de cateva tone cu o dalta din cupru, dupa care sa-l urce la o suta de metri fara macara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clar ca elitele antichitatii aveau cunostinte avansate in acele domenii, cum le-au dobandit e greu de spus. Sa fie doar geniul uman autodidact ? ... posibil, desi e greu de crezut. "Gurile rele" sustin si alte teorii ce au legatura cu ocultismul, nu cu eventuali extraterestrii.

Si mai spun ca raspunsurile la aceste intrebari (si la altele) s-ar afla prin arhivele Vaticanului, unde nu intra nici musca de peste un mileniu.

Desigur sunt doar teorii.

Cert este ca omenirea a inregistrat o perioada de regres si indobitocire crunta in toata perioada medievala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ati vazut santierul de langa piramide? Acolo sunt blocuri de stanca de cateva zeci de tone, taiate cu precizie laser (planeitatea este sub toleranta de masuratoare din ziua de azi) Lipsesc sculele cu care s-a facut prelucrarea...si le-au lat cu ei. E mai simplu sa spun ca ar fi doar mana artizanilor medievali, dar nu e corect fata de adevaratii constuctori.

Inca ceva...de ce apare acest gen de constructie (piramida ) in mai multe culturi, care nu s-au intalnit niciodata? Pentru ca artizanii erau altii.

...............

Asa li s-au spalat creierele de ce au vazut.

Edited by marius75

Share this post


Link to post
Share on other sites

In realitate, exista aproape 150 de piramide antice in Egipt, unele mai vechi, in trepte.

Chiar la Gizeh, exista si alte piramide, mai mici.

Daca cititi o carte serioasa despre Egiptul antic, veti vedea cum a evoluat forma mormintelor faraonice.

De la primii faraoni - mastaba, la piramidele in trepte iar apoi la piramidele "clasice".

Evolutia e clara, si a durat cateva sute de ani.

Proiectul si executia sunt clar egiptene.

https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_pyramids

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×