Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce condensatori sunt in poza?!!


Guest gigimarga

Recommended Posts

Guest gigimarga

buna ziua,poate sa-mi spuna si mie cineva ce fel de condensatori sunt cei din poza de mai jos (vorbesc de cei nepolarizati)?eu folosesc doar din cei asemanatori cu cel paralelipipedic de culoare galbena din coltul dreapta jos (pe care scrie 10nJ100)...sunt diferente mari calitative fata de cei folositi curent de mine?acestia de ce tip sunt?precizez ca montajul este un efect de chitara (overdrive).multumesc mult!

Link to comment
Share on other sites

Sint asemanatori cu cei pe care zici ca-i folosesti, decit ca sint bagati in lac sau rasina fata de ai tai care sint bagati intr-o carcasa mica de plastic. Vor suna la fel cu conditia sa nu fie tolerante mari de capacitate. Vezi ca ai si un cond nepolarizat ceramic bagat in sticla, cel din mijlocul pozei, cred ca e de 100nF/50V, erau folositi la decuplari pe alimentarea TTL-urilor in calculatoare si aveau toleranta mare, 20%. Electroliticii sint cam slabi, aia buni sint unul cu tantal si unul cu aluminiu, cel portocaliu de Philips din centru.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines